Μητροπολιτικό Mουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης,«Κλικ» σε 400.000 έργα τέχνης

Ενα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο, το Μητροπολιτικό μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, ανοίγει δωρεάν τις πόρτες του για τους χρήστες του Διαδικτύου που θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν χιλιάδες έργα τέχνης για προσωπική τους χρήση.

Εργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και πολλών ακόμα σπουδαίων καλλιτεχνών θα είναι διαθέσιμα μέσω ίντερνετ
Εργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και πολλών ακόμα σπουδαίων καλλιτεχνών θα είναι διαθέσιμα μέσω ίντερνετ
Περισσότερες από 400.000 ψηφιακές εικόνες υψηλής ανάλυσης, με έργα του Βαν Γκογκ του Ρέμπραντ, του Μονέ και άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών, που ανήκουν στην παγκοσμίου φήμης συλλογή του ΜΕΤ, μπορούν να κατέβουν ελεύθερα από την ιστοσελίδα του για μη εμπορική χρήση σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια του Μουσείου και χωρίς αμοιβή.
Πρωτοβουλία
Η νέα πρωτοβουλία ονομάζεται Open Access for Scholary Content. Η πολιτική «ανοιχτής πρόσβασης» του μουσείου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με τη διάθεση των 1.200 καλύτερων βιβλίων τέχνης του τελευταίου μισού αιώνα που και αναπτύχθηκε με τη δωρεάν διάθεση των εικόνων κυρίως για τους εκπαιδευτικούς, τους ερευνητές, τους επιμελητές, τους εκδότες ακαδημαϊκών συγγραμμάτων, τους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ κ.α. «Μέσω αυτής της πολιτικής "συναντάμε" ένα, διαρκώς αυξανόμενο, αριθμό από Μουσεία που προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε εικόνες τέχνης προς δημόσια χρήση», ανέφερε ο διευθυντής του Μουσείου, Τόμας Π. Κάμπελ.
Η ανακοίνωση του μουσείου ήρθε δύο εβδομάδες μετά την online διάθεση περισσότερων από 7.000 εικόνων του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...