Εντυπωσιακές εικόνες από την εκτόξευση του Σογιούζ Πρός τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. -( picture+video )

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε σήμερα από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν ο πύραυλος Σογιούζ που μεταφέρει τριμελές πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Η διαστημική αποστολή TMA - 13M μεταφέρει τον αμερικανό αστροναύτη Ριντ Γουάισμεν, τον κοσμοναύτη Μαξίμ Σουράγιεφ της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος ( Roscosmos ) και τον Αλεξάντερ Γκέρστ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος , ανακοίνωση η NASA στην ιστοσελίδα της.
Ο Σογιούζ εκτοξεύθηκε στις 1957 GMT (22:57 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης) και εισήλθε σε τροχιά σε λιγότερο από εννέα λεπτά μετά την έναρξη της αποστολής. Το Σογιούζ αναμένεται να φθάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που είναι σε τροχιά περίπου 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη σε έξι ώρες.
Επικεφαλής της αποστολής είναι ο γερμανικής καταγωγής Γκέρστ που θα παραμείνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για περίπου έξι μήνες. Από το εσωτερικό του Σογιούζ ο Γκέρστ έγραψε στο twitter «η αδρεναλίνη ανεβαίνει, αλλά είμαστε χαλαροί».
Ο γερμανός γεωφυσικός θα κάνει περισσότερα από 100 πειράματα πριν την προγραμματισμένη επιστροφή του στη Γη στις 11 Νοεμβρίου καθώς και τουλάχιστον ένα διαστημικό περίπατο.



The Soyuz spacecraft successfully launched from the Baikonur Cosmodrome on Wednesday, carrying a new crew to the International Space Station. πηγες ethnos.gr- RT

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...