FIFA: Τέσσερις μήνες εκτός γηπέδων ο Σουάρες για το δάγκωμα-Χάνει το υπόλοιπο Μουντιάλ

Εννέα αγωνιστικές (ήτοι, τέσσερις μήνες ημερολογιακά) εκτός γηπέδων θα μείνει ο Λουίς Σουάρες, όπως αποφάσισε η FIFA, εξετάζοντας το βίντεο με τη… δαγκωνιά του Ουρουαγουανού άσου στον Ιταλό αμυντικό Τζόρτζιο Κιελίνι.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία βασίστηκε στην τηλεοπτική εικόνα της αναμέτρησης της Ουρουγουάης με την Ιταλία, καθώς ο διαιτητής του αγώνα δεν είδε την επίμαχη φάση.
Στην πράξη, η τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ουρουγουανό στράικερ, σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας του στον αγώνα της φάσης των «16», κόντρα στην Κολομβία -και, φυσικά, ούτε και στη συνέχεια της διοργάνωσης, εάν η «τσελέστε» προκριθεί.
Η ποινή στον Σουάρες, ωστόσο, θα ισχύσει και για τους αγώνες της Λίβερπουλ, γεγονός που σημαίνει ότι η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς θα στερηθεί των υπηρεσιών του στην Premier League, μέχρι την 1η Νοεμβρίου.
Ο Σουάρες, βέβαια, έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ωστόσο η ποινή ισχύει άμεσα και έτσι, ανεξαρτήτως της τύχης που θα έχει η έφεσή του -εάν την υποβάλει-, είναι μάλλον αδύνατο να προλάβει την αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Κολομβία.
πηγη

 

Με… τιμές ήρωα περίμεναν οι Ουρουγουανοί φίλαθλοι, στο αεροδρόμιο του Καράσκο, την άφιξη του Λουίς Σουάρες στη χώρα, μετά την τιμωρία που του επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA!

Είναι… τρελοί αυτοί οι Ουρουγουανοί! Η απερίσκεπτη ενέργεια του Λουίς Σουάρες –να δαγκώσει τον Τζιόρτζιο Κιελίνι- με την οποία θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τέσσερις μήνες, λόγω τιμωρίας, όχι μόνο έριξε το ηθικό των συμπατριωτών του, αλλά στα μάτια τους έγινε… ήρωας!

Μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας του από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, ο επιθετικός της Ουρουγουάης έπρεπε να φύγει από τη Βραζιλία και να επιστρέψει στη χώρα του. Όμως, στο αεροδρόμιο της πόλης Καράσκο όπου θα προσγειωνόταν το αεροπλάνο, πλήθος οπαδών της «σελέστε» τον περίμεναν όχι για να τον αποδοκιμάσουν, αλλά για να τον επευφημήσουν και να του δώσουν κουράγιο!

Ωστόσο, ο Λουίς Σουάρες δεν κατέστη δυνατό να ζήσει την αποθεωτική υποδοχή των συμπατριωτών του, καθώς οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου φρόντισαν να τον βγάλουν από άλλη έξοδο…



Διαβάστε περισσότερα στο www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...