O Bob Dylan στο Terra Vibe Park! - Μαλακάσα (37ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας)

Ο Ηλίας Παλιουδάκης live στο Χυτήριο
Ο Ηλίας Παλιουδάκης, με τη συνοδεία της λύρας του, θα ερμηνεύσει τραγούδια από τη δισκογραφία του και θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα που συνδυάζει την έντεχνη κρητική μουσική με το λαϊκό τραγούδι. Πολυχώρος Χυτήριο (Ιερά Οδός 44). Τηλ: 210 3412313. Ωρα: 22:00. Είσοδος: 6€.


Νίκος Πλατύραχος «Τα άστεγα» στον κήπο του Μεγάρου

Μελωδίες από τα έργα του «Σεπτέμβριος», «Από την Αυτοκρατορία των Σκιών» και «Ονειρογραφία», διυλίζονται από γνωστά έντεχνα, ρεμπέτικα και κινηματογραφικά τραγούδια, καταλήγοντας στο νέο του κύκλο με τίτλο «Τα Άστεγα». Τραγούδι: Ασπασία Στρατηγού, Κώστας Βασιλιάγκος. Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 21:00. Εισιτήριο:9€.

Συμβαίνουν ακόμα
Μουσική
Παναγιώτης Μάργαρης «Με τη μαγεία της κιθάρας

Ένα πρωτότυπο ρεσιτάλ για κιθάρα και φωνή που πλημμυρίζει από τα κιθαριστικά ηχοχρώματα και τη γοητεία διαχρονικών μελωδιών. Rolling Stones, Queen, Metallica, Beatles, αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών, μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, έργα κλασικών συνθετών και συνθέσεις του Παναγιώτη Μάργαρη. Μαζί του ο τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο οποίος θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια του και όχι μόνο. Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού 10ημέρου "Αλέκος Κοντόπουλος". Βιβλιοθήκη Αγ. Παρασκευής -Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου (Αλέκου Κοντόπουλου 13). Τηλ: 2106010121. Ωρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Mad Video Awards 2014

Ο πιο δημοφιλής και διαχρονικός ελληνικός μουσικός θεσμός, τα Mad Video Music Awards by Airfasttickets, έρχονται για 11η συνεχή χρονιά για να παρουσιάσουν το πιο ανατρεπτικό μουσικό θέαμα. Εμφανίζονται οι: 15.50, Mark Angelo, Βο, Boys & Noise, Marios Brasil, Courtney, Demy, Dj Kas, Freaky Fortune, JBalvin, Josephine, Kings & Antonella, Melina Mammas, Mike, Playmen, REC, RiskyKidd, Stan, Stavento, Φανή Αβραμίδου, Ήβη Αδάμου, Παντελής Αμπαζής, Σοφία Αρβανίτη, ΔέσποιναΒανδή, Νίκος Γκάνος, Βασίλης Καρράς, Στέλιος Λεγάκης, Κατερίνα Λιόλιου, Γιώργος Μαζωνάκης, Κώστας Μαρτάκης, ΜΕΛΙSSES, Μηδενιστής, Πάνος Μουζουράκης, Νικηφόρος, Πάολα, Στέλιος Ρόκκος, Κατερίνα Στικούδη, Διονύσης Σχοινάς, Κώστας Τουρνάς, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Ελένη Φουρέιρα, Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Λεωφόρος Εθνάρχου Μακαρίου) Τηλ: 2104893000. Ωρα: 17:00. Εισιτήρια: Ζώνη Γ 20€, Ζώνη Δ 10€, Αρένα Όρθιων 10€, Ζώνη VIP 50€, Ζώνη A 40€, Ζώνη B 30€.

Μουσική και θέατρο στον Κολωνό
Η χρυσή εποχή του swing των δεκαετιών 1930 και 1940 αναβιώνει από την Big Band του Δήμου Αθηναίων. Αυτή τη χορευτική διάσταση της μουσικής θα αναδείξουν οι Athens Swing Cats. Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων και Καπανέως). Ωρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Bob Dylan Live

Με 35 επίσημους δίσκους στο ενεργητικό του ο Dylan συνεχίζει να γράφει μουσική που θα μνημονεύεται για χρόνια και επηρέασε αμέτρητους καλλιτέχνες. Άλλοτε folk, άλλοτε rock πότε blues μα πάντοτε εμπνευσμένος καυτηριάζει την πραγματικότητα μέσα από τους στίχους του και τις μουσικές ιστορίες που μοιραζόταν μαζί μας. Terra Vibe Park – Μαλακάσα (37ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας) Τηλ: 210 8820426. Ωρα: 21:00. Τιμή ταμείου: 39€.



Heavy by the sea festival 2014

Το Heavy By The Sea Festival, ο συναυλιακός προορισμός για το κοινό του “σκληρού” ήχου της χώρας. Θα απολαύσουμε επί σκηνής για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους μεγάλους Deftones, τους ραγδαία ανερχόμενους Ghost, τους κορυφαίους Behemoth και την αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής: Nightstalker, Planet of Zeus και Tardive Dyskinesia. Το line-up συμπληρώνουν οι Revenge Of The Giant Face, νικητές του μεγάλου διαγωνισμού Redbull Bedroom Jam. Πλατεία Νερού Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου (Λεωφόρος Ποσειδώνος ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley). Ωρα: 17:00. Ταμείο: 35€.

ΚΟΑ - Μίλτος Λογιάδης «Ο Σαρλό και η ΚΟΑ«- Ταυτόχρονη προβολή της ταινίας "Ο Χρυσοθήρας"

Το Ηρώδειο θα μετατραπεί σ΄έναν μαγευτικό θερινό κινηματογράφο για μια βραδιά, και το κοινό, στον διττό ρόλο του ακροατή-θεατή, θα απολαύσει την προβολή του αριστουργήματος του Τσάρλι Τσάπλιν και του βωβού σινεμά «Ο Χρυσοθήρας» (1925), με τη ζωντανή συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, στη μουσική που είχε συνθέσει ο ίδιος ο Τσάπλιν ειδικά για την ταινία του. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014. Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: Ζώνη Α 30€, Άνω διάζωμα 15€, Φοιτητικό 10€, Κάρτα ανεργίας, ΑμεΑ 5€.

Θέατρο
«Η βοσκοπούλα του Δημήτριου Κορομηλά και οι μαρούλες του»

Μια πρωτότυπη σύνθεση της Μαίης Σεβαστοπούλου με σκηνές απ’ τη ζωή του συγγραφέα, δημοσιογράφου και πατέρα του κωμειδυλλίου Δημήτριου Κορομηλά, συνδυασμένες με σκηνές από έργα του. Μια συναρπαστική εφαρμογή του παράδοξου "θέατρο εν θεάτρω". Ένα έργο που διαδραματίζεται στην αθηναϊκή ατμόσφαιρα στην καμπή των δυο αιώνων, με τραγούδια της εποχής και εντυπωσιακά κοστούμια. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γωγώ Βογάσαρη, Γιώργος Δαφνόπουλος, Ευαγγελία Σαρρή, Μαίη Σεβαστοπούλου, Κωνσταντίνος Χατζούδης. Παλαιό Πανεπιστήμιο - Πλάκα (Θόλου 5). Τηλ: 2103689500. Ωρα: 21:00. Χώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια (Σπάρτης 14). Τηλ: 2108673655. Εισιτήρια: Κανονικό 10€, Φοιτητικό 5€.

Εκδηλώσεις στο εργαστήρι Πόρτα

Στο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα δημιουργήθηκε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά από 6 έως 11 ετών. Τα παιδιά χέρι-χέρι με τον Πήτερ Παν θα αναρωτηθούν και θα διερευνήσουν πώς είναι να μεγαλώνεις, ή αλλιώς... πώς θα ήταν αν δεν μεγάλωνες ποτέ. Το καλοκαιρινό εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά που τέλειωσαν φέτος το νηπιαγωγείο έως παιδιά που τελείωσαν την Ε’ Δημοτικού. Ώρες: 10:00-13:00. Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα - Ξένια Καλογεροπούλου (Μελίνας Μερκούρη 54). Τηλ: 2103249829. Κόστος συμμετοχής: 100€, 85€ (για αδέλφια).

Το Μουσείο Μπενάκη στον Εθνικό Κήπο

Το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας προτείνει καλοκαιρινά εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα στον Εθνικό Κήπο. Στη διάρκεια των πενθήμερων δράσεων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο τον Κήπο όσο και τις συλλογές του Μουσείου και να συνδέσουν την Τέχνη με το πολύτιμο για τον αστικό ιστό φυσικό περιβάλλον. Σε συνεργασία με έμπειρους εικαστικούς-παιδαγωγούς, θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα μέσα στην καταπράσινη όαση του κήπου και στο εργαστήρι του Μουσείου. Εθνικός κήπος (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας). Ωρες: 10:00 – 14:00.Κόστος συμμετοχής: 60€.

«Τα πρώτα βήματα-Επιστροφή στην σελήνη για πάντα»

Η επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής παράστασης με τίτλο: “Τα Πρώτα Βήματα - Επιστροφή στην Σελήνη για πάντα” πραγματοποιείται - με την ευκαιρία του θερινού ηλιοστασίου- στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για μια παράσταση που περιλαμβάνει την ψηφιακή παραγωγή «Επιστροφή στην Σελήνη για πάντα», που δημιούργησε η Google, αλλά και την παραγωγή «Τα Πρώτα Βήματα», που δημιούργησε το Ίδρυμα Ευγενίδου. Η παράσταση αυτή εξιστορεί με σύντομο και περιεκτικό τρόπο τις προσπάθειες Σοβιετικών και Αμερικανών να πατήσουν για πρώτη φορά το πόδι τους στην Σελήνη. Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387). Τηλ: 210 9469600. Ωρα: 18:30. Η είσοδος στην παρουσίαση της παράστασης είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εκθέσεις
"Ex Urbis"

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, το Πολιτιστικό Στέκι του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και το Ι.Ε.Κ. Χαϊδαρίου, διοργανώνουν ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλος «Εx Urbis» των αποφοίτων της ειδικότητας. Κονστρουκτιβιστικές, υπερρεαλιστικές, αυθόρμητες, επίπονες, και τόσο καθημερινές λήψεις της πόλης, απαλλαγμένες από κάθε υποκριτική προετοιμασία, αποδίδουν την πραγματική αξία της στιγμής και την καθιστούν μοναδικη.Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ (Σταυροπούλου 29). Τηλ: 2108640943. Ωρες: 18:30 – 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Έκθεση «Γκρι»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το Πρόγραμμα Απεξάρτησης 18 Άνω παρουσιάζει τη νέα ομαδική φωτογραφική δουλειά, με τίτλο «Γκρι». Μέλη της ομάδας φωτογραφίζονται μεταξύ τους, σε μια προσπάθεια προσδιορισμού της «ταυτότητας». Τεχνόπολις (Πειραιώς 100). Ωρες: 10:30-17:00. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...