Planet Stars Spor Μουντιάλ 2014:Στην παγίδα της δα-Γκάνας έπεσε η Γερμανία

Στην πρεμιέρα της η Γερμανία εντυπωσίασε, αλλά κόντρα στην καλά διαβασμένη Γκάνα τα «πάντσερ» έπεσαν στην παγίδα και σε ένα ματς με τρομερές ανατροπές (και ρεκόρ από τον Κλόζε) έμειναν στο 2-2! 
Ματς με δύο πρόσωπα αυτό μεταξύ της Γερμανίας και της Γκάνας, αφού μετά το μέτριο πρώτο μέρος, οι οπαδοί είδαν ένα «run and gun» δεύτερο μέρος με ανατροπές κι έντονες συγκινήσεις.


Αντρέ Αγιού (54’) και Γκιάν Ασαμόα (63’) απάντησαν στον γκολ του Γκέτσε (51’), για να έρθει ο αγέραστος Κλόζε στο 71’ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να διαμορφώσει το τελικό 2-2 και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων με 15 γκολ, όσα έχει πετύχει και το «φαινόμενο» Ρονάλντο.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου (Γερμανία και Γκάνα έχουν δύο ματς, Πορτογαλία και ΗΠΑ από ένα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4 (6-2)
ΗΠΑ 3 (2-1)
ΓΚΑΝΑ 1 (3-4)
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0 (0-4)

Η επόμενη αγωνιστική, Πέμπτη 26 Ιουνίου

19.00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΓΚΑΝΑ
19.00 ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το ματς

Ένας Θεός ξέρει πόσες φορές το τεχνικό τιμ της Γκάνας έδειξε σε βίντεο το ματς Γερμανία-Πορτογαλία στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το ότι είχε πέσει μελέτη στον τρόπο παιχνιδιού των «πάντσερ» φάνηκε από την αρχή της αναμέτρησης, με τους Αφρικανούς να αμύνονται σωστά σε ζώνη και τους δύο κεντρικούς (Μπόι, Μενσά) να μην ακολουθούν σε καμία περίπτωση τους κατά περίσταση επιθετικούς περιοχής των Γερμανών.

Από τα πόδια του Οζίλ που κάλυψε κάθε σπιθαμή στο μισό γήπεδο τόσο στα πλάγια όσο και στον άξονα ξεκινούσαν όλες οι καλές στιγμές των Γερμανών, οι οποίες όμως δεν ήταν αριθμητικά αρκετές και ποιοτικά εκείνες που έπρεπε για να νικηθεί ο Νταουντά.

Την ίδια ώρα, στην αντίπερα όχθη του γηπέδου οι Ατσού και Αγιού έδιναν πλάτος στην επίθεση των Γκανέζων (κυρίως από τα δεξιά απ’ όπου ανέβαινε και ο Αφούλ βάζοντας δύσκολα στον Χέβεντες) και επιτρέποντας στους συμπαίκτες τους με φαρμακερά σουτ από τον άξονα να δοκιμάσουν δύο φορές τα αντανακλαστικά του σταθερότατου Νόιερ.
PΗΓΗ


Βήμα πρόκρισης για τη Νιγηρία

Βήμα πρόκρισης για τη Νιγηρία
Η διαιτησία την αδίκησε και η Νιγηρία την στέλνει σπίτι της! Οι Αφρικανοί επικράτησαν 1-0 της πολύ κακής Βοσνίας, απέκτησαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης και η παρέα του Τζέκο... πάει πρόωρα διακοπέςΓερή «σφαλιάρα» για την Βοσνία που ύστερα από δύο αγωνιστικές στο Μουντιάλ, δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα!

Μια «εγκληματική» απόφαση του διαιτητή (ακυρώθηκε γκολ του Τζέκο ως οφσάιντ) και μια εξαιρετικά στημένη Νιγηρία στέλνουν την παρέα του Τζέκο… σπίτι της πρόωρα.

Οι Αφρικανοί παρουσιάστηκαν εμφανώς καλύτεροι σε σχέση με την πρεμιέρα τους, οι πρωτάρηδες απ’ την άλλη σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν… εντυπωσιακά κακοί και το γκολ του Οντεμβίγκι διαμόρφωσε το τελικό 1-0 (εξαιρετικός ο Εμενίκε)!

Ένα σκορ που έβαλε σε θέση οδηγού για την πρόκριση τους θριαμβευτές (4 βαθμούς), με το Ιράν να είναι πλέον ο αντίπαλός τους (1 βαθμό) και τους Βόσνιους να μένουν οριστικά εκτός συνέχειας.

Το ματς:

Μόνο σαν… αφεντικό δεν μπήκε στον αγώνα η Βοσνία. Γιατί αν είχε μπει έτσι, τότε θα είχε κατοχή, θα είχε υπεροχή, θα προσπαθούσε για το γκολ. Τίποτα απ’ αυτά δεν συνέβαινε, όμως, με τη Νιγηρία να είναι εμφανώς πιο ορεξάτη και να απειλεί –σε πρώτη φάση- με μακρινά σουτ, που δεν δημιουργούσαν «πονοκέφαλο» στον Μπέγκοβιτς. Δημιουργούσαν όμως την εντύπωση πως… θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Κι εκεί που οι Αφρικανοί ήταν ανώτεροι, οι Βόσνιοι το κόλλησαν. Αλλά, δεν το χάρηκαν. Διότι ο βοηθός και ο διαιτητής είχαν… αλλού το μυαλό τους και υπέδειξαν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Τζέκο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...