Ιράκ: Ποια είναι η ατρόμητη τραγουδίστρια που τα βάζει με τους τζιχαντιστές

Βόμβες μολότοφ, καλάσνικοφ και σέξι χορός με Κούρδους μαχητές στο βίντεο της εκθαμβωτικής Χέλι Λάβ που αψηφά τους κινδύνους και τολμά να τραγουδήσει στα αγγλικά για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν

Από ένα έρημο στενό στο Αρμπίλ ξεπροβάλλει μία μαυροντυμένη γυναίκα με ψηλά τακούνια.
Περπατάει αποφασιστικά, κοιτάζει την τηλεοπτική κάμερα και ανάβει μία… βόμβα μολότοφ. Με τις φλόγες να γλείφουν το έδαφος, ένας καταιγιστικός ρυθμός ξεκινά και η μελαχρινή εκθαμβωτική νεαρή αρχίζει να τραγουδά για τον κίνδυνο, το ρίσκο και την πρόθεσή της να ξεφύγει και να απελευθερωθεί.

Η Χέλι Λαβ ιρακινή κουρδικής καταγωγής προκαλεί τους σκληροπυρηνικούς συμπατριώτες της, αλλά κυρίως τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Στρατού στο Ιράκ και το Λεβάντε που εξαπολύουν απειλές για τη ζωή της, επειδή τόλμησε να τραγουδήσει στα αγγλικά υπέρ της κουρδικής ανεξαρτησίας.
Το τραγούδι της «Risk It All», που αναρτήθηκε τους τελευταίους μήνες στο YouTube, συγκεντρώνει σχεδόν τρία εκατ. θεάσεις με δεκάδες σχόλια χρηστών που θαυμάζουν το θάρρος της, πέραν της εμφάνισής της.




Η 25χρονη που εγκατέλειψε το Ιράκ την δεκαετία του 1980 με την οικογένειά της, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δε μετανιώνει για το βίντεο παρά τις απειλές των εξτρεμιστών.
«Με το βίντεό μου 'Risk It All' ήθελα να δείξω στον κόσμο αυτό που πραγματικά είμαι. Το μήνυμά μου είναι αυτό στους Κούρδους, ότι πρέπει να ρισκάρουμε τα πάντα για τα όνειρά μας και να αγωνιστούμε για τη χώρα μας», δήλωσε στο πρακτορείο η 25χρονη.





«Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου από πολλές ισλαμιστικές οργανώσεις. Ήταν δύσκολη περίοδος», συμπλήρωσε η νεαρή αοιδός, ωστόσο συμπλήρωσε ότι θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι όλοι οι Κούρδοι πρέπει να ριψοκινδυνεύσουν τα πάντα για να εκπληρωθούν τα όνειρά τους.



«Μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι στο Κουρδιστάν κανείς δε θέλει τον πόλεμο. Περάσαμε ήδη πολλά. Πολεμήσαμε τόσο πολύ για να κερδίσουμε την ελευθερία μας, επομένως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν άλλο να μας την πάρει», πρόσθεσε η Λαβ.


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...