Άνθρωποι και σκυλιά: Από τη «συγγνώμη» του Τσάρλι στο κτήνος της Ευβοίας (Φωτό+Βίντεο)

Δείτε την «απάντηση» σε όσους λένε πως τα ζώα δεν έχουν συναισθήματα - Την παραδειγματική τιμωρία του ταβερνιάρη που σκότωσε κουτάβι στα Στύρα Ευβοίας, δυσφημώντας την Ελλάδα, ζητά η κοινή γνώμη
Κτήνος. Μια λέξη η οποία δέχεται πολλές ερμηνείες. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για ένα ζώο άγριο που διψά για αίμα, όμως άλλες φορές -δυστυχώς- ταιριάζει γάντι σε ορισμένους «ανθρώπους»...


Κάποιοι λένε πως τα ζώα δεν έχουν συναισθήματα. Όμως το βίντεο που κάνει πάταγο τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο τους διαψεύδει. Σε αυτό, ένα γλυκύτατο σκυλάκι, ο Τσάρλι, παίρνει ένα από τα παιχνίδια ενός μωρού λίγων μηνών και τότε αυτό βάζει τα κλάματα.

Όμως το σκυλί, ράτσας μπιγκλ, μετανιωμένο, φέρνει όλο το σπίτι ανάποδα και βρίσκει ό,τι παιχνίδι υπάρχει για να το πάει στο μωρό, ζητώντας του με αυτόν τον τρόπο συγγνώμη. Απ' ό,τι φαίνεται η σχέση μεταξύ μωρών και ζώων είναι ιδιαίτερη, καθώς και τα δύο είναι πλάσματα αθώα και τα ενώνει μια πραγματική αγάπη.

Όμως το περιστατικό στην Εύβοια έρχεται να μας «προσγειώσει» και να μας κάνει να δούμε πως ο άνθρωπος τελικά είναι το κτήνος και όχι ο σκύλος...

Η Μάγκι ήταν μόλις 3,5 μηνών. Ένα σκυλάκι που θα μπορούσε να προσφέρει ό,τι και ο  Τσάρλι. Όμως ο επιχειρηματίας είχε άλλη άποψη και αποφάσισε να το σκοτώσει με τον πιο άγριο τρόπο. Αφού τη δελέασε με ένα μεζεδάκι ώστε να τον πλησιάσει, τότε της θρυμμάτισε το κρανίο με μία καρέκλα!


Οι λεπτομέρειες που ήρθαν αργότερα στο φως της δημοσιότητας πραγματικά σοκάρουν. Το σκυλάκι δεν πέθανε ακαριαία, αλλά λίγο αργότερα, αφού η κτηνίατρος που το εξέτασε, είδε ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη και αποφάσισε να του κάνει ευθανασία για το απαλλάξει από το μαρτύριο του.








Δύο διαφορετικές ιστορίες, ένα συμπέρασμα...








Όμως τα λόγια της κτηνιάτρου, Ειρήνης Ταπούτη, είναι αφοπλιστικά: «Πόσο κακό μπορεί να κάνει ένα κουτάβι στον άνθρωπο; Και στην τελική, ποιος κάνει κακό στον άλλο; Ο σκύλος στον άνθρωπο ή ο άνθρωπος στα ζώα;».

Η υπόθεση προσλαμβάνει διεθνείς διαστάσεις, καθώς η φιλοζωική ομοσπονδία της Γερμανίας, επικοινώνησε με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και ζήτησε το φάκελο της υπόθεσης, προκειμένου να τον προωθήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων.





Ίσως κάποιοι θεωρούν πως οι δύο ιστορίες δεν συνδέονται. Όμως αποδεικνύεται -για ακόμα μία φορά- πως τα σκυλιά μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ο άνθρωπος ο μεγαλύτερος εχθρός του σκύλου...πηγη









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...