Σούπερ Λίγκα Παναιτωλικός - Ολυμπιακός (1-1, Τελικό) Ενας Κασάμι, δεν φέρνει την άνοιξη!

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε σε ρηχά νερά στο Αγρίνιο και αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Παναιτωλικό (1-1) κάνοντας έτσι την πρώτη του φετινή γκέλα.

Κακός στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκε στο δεύτερο με την είσοδο του σκόρερ Κασάμι (47'), αλλά δεν αξιοποίησε δυο τετ α τετ (Διαμαντάκος, Μποτία) με τον Μπρακάλι να αποκρούει αμφότερες τις προσπάθειες και το πλήρωσε με τον Κούσα να σκοράρει με κεφαλιά στο 78'.

Οι Αγρινιώτες είχαν προειδοποίησει με άλλα δυο κόρνερ που πήραν ανενόχλητες κεφαλιές και την τρίτη σκόραραν... Ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10 παίκτες στη φάση της ισοφάρισης κι έκτοτε, καθώς είχε κάνει τις αλλαγές και τραυματίστηκε ο Εντινγκά. Αγωνία και για τον Μανιάτη που γύρισε άσχημα τον αστράγαλό του, ενώ με πρόβλημα στο γόνατο αποχώρησε κι ο Τσόρι!
«Αχρωμο» το ντεμπούτο του Ντουρμάζ (σ.σ.: έπαιξε 58') που έδειξε ότι θέλει χρόνο ακόμα...
Κακός ο Ολυμπιακός, κακό το ματς…
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κάτω του μετρίου στο πρώτο ημίχρονο. Οι γραμμές του είχαν μεγάλες αποστάσεις και ήταν ασύνδετες, ο Τσόρι που συνήθως κάνει όλο το παιχνίδι ήταν εκτός αγώνα, ενώ κι ο Ντουρμάζ που έκανε ντεμπούτο δεν φάνηκε καθόλου.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν από τον άξονα κι έπαιζαν από τα άκρα με το παιχνίδι τους να είναι προβλέψιμο και τους Αγρινιώτες να τους αναχαιτίζουν εύκολα. Δυο φορές κατάφεραν να αλλάξουν τη μπάλα κάτω οι Πειραιώτες κι έφτιαξαν υποψίες ευκαιριών.
Από την άλλη, οι Ακαρνάνες ήταν σωστά στημένοι στο γήπεδο, είχαν σωστές αποστάσεις στις γραμμές τους, περίμεναν τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο κι έψαχναν την κόντρα για να απειλήσουν. Δεν το κατάφεραν ωστόσο, παρά μόνο με δυο στημένα (σ.σ.: κόρνερ) στο 7' και στο 16' με δυο κεφαλιές αμαρκάριστων παικτών να μην βρίσκουν στόχο.
Από το 20' και μετά ο Ολυμπιακός, που είχε ούτως ή άλλως τον έλεγχο, έβγαλε δυο-τρεις φάσεις με Εντινγκά, Μαζουάκου, Τσόρι, αλλά δεν ανησύχησε τον Μπρακάλι.
Ετσι λοιπόν φτάσαμε στο ημίχρονο με τις διακοπές από τα πολλά φάουλ και τα εκατέρωθεν λάθη να μας προσφέρουν ένα κακό θέαμα...
Γκολ από τα αποδυτήρια!
Ο Μίτσελ έριξε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τον Κασάμι στο ματς αντί του Ντοσεβί κι ο Ελβετός τον δικαίωσε! Ο Ομάρ έκανε κούρσα στην πλάτη του αριστερού μπακ των γηπεδούχων, πάτησε περιοχή, γύρισε με υπερένταση τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι κι εκεί ο Κασάμι με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ!
Ο Ελβετός παρά λίγο να κάνει και δεύτερο γκολ στο 54' έπειτα από κάθετη του Τσόρι, αλλά δεν τέλειωσε καλά τη φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στην επανάληψη και είχαν άλλη μια καλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όμως ο Διαμαντάκος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπρακάλι στο τετ α τετ μετά από κάθετη του Ντουρμάζ.
Ο τελευταίος, που έδειξε ότι θέλει χρόνο να προσαρμοστεί, βγήκε στη μια ώρα αγώνα κι έδωσε τη θέση του στον Μπουχαλάκη με τον Ολυμπιακό να παίζει με τρία χαφ στην ευθεία και τον Τσόρι πίσω από τον Διαμαντάκο.
Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους φάση στο 57' με τον Κάπελ να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Ο Παναιτωλικός είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Κόρμπο να σουτάρει άουτ από καλή θέση.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη κι έφτασε πολύ κοντά στο 76', όμως ο Μπρακάλι νίκησε τον Μποτία, που σούταρε από τα δυο μέτρα!
Δεν σκόραρε ξανά και το πλήρωσε
Ο Παναιτωλικός κέρδισε κόρνερ, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν για άλλη μια φορά κατά κράτος την εναέρια μονομαχία. Αυτή τη φορά κι ενώ ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10 παίκτες, καθώς ο Μίτσελ είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές κι ο Εντινγκά ήταν έξω τραυματίας, ο Κούσας κινήθηκε ανενόχλητος στην περιοχή, έφτασε στο πρώτο δοκάρι ερχόμενος από το σημείο του πέναλτι, εκεί τον έχασε ο Μπουχαλάκης και ήρθε η ισοφάριση στο 78'!
Ο Ολυμπιακός έπαιξε με 10 παίκτες στο υπόλοιπο του αγώνα, η εικόνα δεν άλλαξε ως το φινάλε κι έτσι η πρώτη γκέλα των «ερυθρόλευκων» είναι γεγονός...
ΣΚΟΡΕΡ: 78' Κούσας – 47' Κασάμι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26' Μαλεζάς, 72' Κέβιν, 86' Κόρμπος, 90+3' Κούσας, 90+6' Κουτρομάνος – 90+6' Διαμαντάκος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Κουτρομάνος, Κ. Μαρτίνες, Κούσας, Αλβες, Καπέλ (74' Μήλιος), Μαλεζάς, Γοδόι, Ν. Μαρτίνες, Μύγας (58' Κόρμπος), Παπουτσογιαννόπουλος (68' Θεοδωρίδης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης (74' λ.τρ. Σαβιόλα), Μποτία, Εντινγκά, Ντουρμάζ (58' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Διαμαντάκος, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Ντοσεβί (46' Κασάμι)
Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...