Αεροπλανάκια της Google θα σου φέρνουν τα προϊόντα σπίτι (βίντεο)

Το νέο βήμα στη μεταφορά προϊόντων έκανε η Google με τα νέα μοναδικά drones. Τα drones είναι μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται πολύ τελευταία.
Τα drones χρησιμοποιούνται για τη φωτογράφιση τοποθεσιών αλλά και τουριστικών θεαμάτων, στο στρατό για κατασκοπεία ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και για μεταφορά προϊόντων.


Αποφεύγοντας την κίνηση, τα ειδικά ρομπότ θα εντοπίζουν πάνω στο χάρτη τη διεύθυνση παράδοσης ενός προϊόντος και στη συνέχεια θα πετούν μέχρι εκεί και θα το παραδίδουν.
Αυτό είναι ιδιαίτερα χρηστικό σε χώρες με μεγάλες αποστάσεις όπως η Αυστραλία όπου πρόσφατα η Google έκανε δοκιμές για τα δικά της drones.
Τα επόμενα χρόνια τα drones θα αναλάβουν τις μεταφορές προϊόντων από τα κέντρα διανομής στο σπίτι των χρηστών.

Το Project Wing όπως ονομάζεται κατάφερε ήδη να μεταφέρει προϊόντα με βάρος 1.5 κιλό σε δύο κοντινούς προορισμούς ενώ αναμένεται να επεκταθούν οι δοκιμές σε διάφορες περιοχές και με διάφορες συνθήκες.
Πέρα από τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα της Google, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τους αυστηρούς κανόνες πτήσεις των drones που απαγορεύουν τη χρήση τους σε μακρινές αποστάσεις καθώς απαιτούν οι χειριστές να έχουν συνεχώς οπτική επαφή με το drone χωρίς τη χρήση εργαλείων όπως κάμερες, κιάλια και άλλα βοηθήματα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...