Μουντομπάσκετ ΄14: ΗΠΑ ή Σερβία η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια;

Η ώρα της στέψης έφτασε - Οι αήττητοι Αμερικανοί είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου - Οι Σέρβοι δεν θα πέσουν αμαχητί - Ο Σιζέφσκι ποντάρει στα αθλητικά προσόντα των παιχτών του και ο Τζόρτζεβιτς στον ώριμο Μίλος Τεόντοσιτς
Η ώρα του τελικού για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας έφτασε με τη συμμετοχή ενός ξεκάθαρου φαβορί (ΗΠΑ) και ενός ατσουάιντερ (Σερβία) που όμως μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η Team USA υπό την καθοδήγηση του Μάικ Σιζέφσκι έφτασε αήττητη στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης που ξεκινά στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας, ΑΝΤ1). Με φόρα έφτασαν στον τελικό και οι Σέρβοι του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, οι οποίοι από τη φάση των «16» και μετά αποδίδουν εξαιρετικό μπάσκετ.

Πρόκειται για δύο μπασκετικά έθνη με μεγάλη παράδοση ταλέντου, προπονητικής και τακτικής που όμως εμφάνισαν δύο από τις πιο νεανικες ομάδες καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των Αμερικανών είναι τα 24 και των Σέρβων τα 26.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν στη διατήρηση των κεκτημένων από το προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας, το 2010, και να γίνουν έτσι μόνο η τρίτη ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης της FIBA με δύο συνεχόμενους τίτλους.

Μια από αυτές είναι η σημερινή αντίπαλός τους η Σερβία, η οποία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1998 και το 2002.

Όπλο των αμερικανών τα εξαιρετικά φυσικά τους προσόντα που τους επιτρέπουν να «πνίγουν» τους αντιπάλους με το ρυθμό τους ενώ οι Σέρβοι παρατάσσουν το μπασκετικό μυαλό και έναν περισσότερο ώριμο από ποτέ Μίλος Τεόντοσιτς.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...