Μουντομπάσκετ 2014: Γαλλία - Σερβία 85-90 ( photos)

Η Σερβία επικράτησε με 90-85 της Γαλλίας και θα διεκδικήσει τον τίτλο στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στις ΗΠΑ.

Φόρα έχουν πάρει οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, που δείχνουν ασταμάτητοι. Ξεπέρασαν και το εμπόδιο των πρωταθλητών Ευρώπης και θα παίξουν απέναντι στους Αμερικανούς για το… θαύμα.
Για το χάλκινο μετάλλιο θα επιχειρήσουν, τώρα, οι «τρικολόρ» απέναντι στη Λιθουανία. Εκπληκτικός ο Μίλος Τεόντοσιτς, τελείωσε με 24 πόντους, τρία ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και ένα κλέψιμο, «διψήφιοι» ήταν και οι Μπογκντάνοβιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Μάρκοβιτς, Κρστιτς και Ραντούλιτσα. Στράφι πήγε η συγκλονιστική προσπάθεια του Νικολά Μπατούμ, με 35 πόντους, δύο ριμπάουντ, τρεις ασίστ κι ένα κλέψιμο. Ο Μπορίς Ντιό δεν πήρε προσπάθειες σήμερα (12/09), έμεινε στους 13 πόντους αλλά είχε δέκα ριμπάουντ και πέντε ασίστ, αφυπνίστηκε στο φινάλε ο Τόμας Ερτέλ για να κάνει ταμείο 12 πόντων και έξι ασίστ.

Παρά τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας για αμφότερες τις ομάδες, που άγγιξαν το 50%, οι Πλάβι βρήκαν περισσότερες λύσεις από τους αντιπάλους τους από την περιφέρεια και με… βομβαρδισμό, με κύριο εκφραστή τους το Μίλος Τεόντοσιτς, πήραν διαφορά ασφαλείας κι έδειξαν να «κλειδώνουν» τη νίκη στο φινάλε της τρίτης περιόδου (46-61). Στο 17’ είχαν προηγηθεί ακόμα και με 18 (25-43), ενώ έλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του ματς σε αυτά τα πρώτα τριάντα λεπτά. Ωστόσο, οι «τρικολόρ» δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους και με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο, με πρωτεργάτη το Νικολά Μπατούμ, επιχείρησαν την ανατροπή. Ο Μπορίς Ντιό, μάλιστα, με τρίποντο έριξε τη διαφορά κάτω από τους εννέα πόντους στο 23’ (54-63), με το φόργουορντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς να τον μιμείται, για το -6 (57-63).

Ό,τι έκαναν οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς σε ολόκληρο το παιχνίδι πραγματοποίησαν οι πρωταθλητές Ευρώπης στο τέταρτο δεκάλεπτο, με το Φουρνιέ με νέο τρίποντο να μειώνει σε 65-61 και το ματς να παίρνει φωτιά! Με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να μένει όρθιος στα δύσκολα οι Σέρβοι ξέφυγαν εκ νέου με 72-66 στο 37’, ενώ με ψύχραιμο το Νέναντ Κρστιτς που πέτυχε διαδοχικούς πόντους στο τελευταίο λεπτό προσπάθησαν να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους στον τελικό (79-84). Ο Τόμας Ερτέλ, όμως, επιχείρησε να φέρει τα πάνω-κάτω (82-84), αλλά δεν πρόλαβε. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και πανηγύρισαν τη νίκη πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά ύστερα από δώδεκα χρόνια, οπότε είχαν κατακτήσει τον τίτλο νικώντας την Αργεντινή στην παράταση.

Δεκάλεπτα: 15-21, 32-46, 46-61, 85-90.
Γαλλία (Κολέ): Ερτέλ 12 (1), Μπατούμ 35 (8), Αντ. Ντιό 2, Λοβέρν 4, Τζάκσον 3 (1), Φουρνιέ 10 (2), Πιετρούς, Γκομπέρτ 4, Μπ. Ντιό 13 (3), Ζελαμπάλ 2.
Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 24 (5), Σιμόνοβιτς 2, Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς 13 (2), Ν. Μπιέλιτσα 10, Μάρκοβιτς 8 , Μπίρτσεβιτς, Κρστιτς 11, Ραντούλιτσα 11.








πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...