Αμερικανός γερουσιαστής ξεφτιλίζει ΗΠΑ-ΕΕ: "Είστε πολιτικά γατάκια μπροστά στη ρωσική αρκούδα"

Αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ η πολιτική της Ουάσιγκτον στο θέμα της Ουκρανίας, της Συρίας και του Ιράκ, με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να δέχεται σφοδρή κριτική όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η εξωτερική πολιτική. Η πολιτική αυτή, όπως καταγγέλλουν ορισμένοι Αμερικανοί γερουσιαστές, έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ σε στρατηγικές ήττες με τη Ρωσία να κερδίζει συνεχώς έδαφος λόγω της αποφασιστικότητας της.


Χαρακτηριστική είναι η ομιλία του γερουσιαστή Τέντ Κρούζ από το Τέξας, ο οποίος επέκρινε τον Μπάρακ Ομπάμα και είπε πώς «ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενεργεί χωρίς φόβο, οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ευρώπη φοβούνται να κάνουν οτιδήποτε χωρίς να βλέπουμε κάποια δράση και υποστήριξη από την αμερικανική ηγεσία».

«Οφείλω να ομολογήσω πώς ο Ομπάμα είναι απλά ένα μικρό γατάκι σε σύγκριση με τη ρωσική αρκούδα», είπε ο Αμερικανός γερουσιαστής αναφερόμενος στην πολιτική που ασκείται στην Ουκρανία, όπου οι ρωσόφωνοι και η Μόσχα κερδίζουν συνεχώς έδαφος κατατροπώνοντας τους Ουκρανούς και τα σχέδια της Δύσης.

Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που την ίδια στιγμή δύο άλλοι Αμερικανοί γερουσιαστές, οι Robert Menendez και John McCain τάχθηκαν υπερ της αποστολής βοήθειας με τη μορφή εξοπλισμού προς την Ουκρανία, καθώς όπως είπαν, «πλέον υπάρχει ρωσική εισβολή» στη χώρα.

Μέχρι τώρα οι Αμερικανοί πολιτικοί απέφευγαν να αναφερθούν στην κατάσταση ως «εισβολή» και χαρακτήριζαν τις συγκρούσεις ως ρωσική «έφοδο». Μετά τα τελευταία γεγονότα ωστόσο, όπως το χτύπημα στην Αζοφική Θάλασσα και τις προετοιμασίες για επίθεση των ρωσόφωνων στη Μαριούπολη έχουν αλλάξει τακτική και ζητούν από τον Μπάρακ Ομπάμα να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι καθ’ όλου εύκολο και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εξάλλου οι ΗΠΑ έχουν… απλωμένο τραχανά παντού. Στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Άιγυπτο. Μέχρι στιγμής τίποτα δεν τους βγαίνει και το φίδι που οι ίδιοι εξέθρεψαν, οι τζιχαντιστές του ISIL ετοιμάζεται να δαγκώσει τους ίδιους και τους συμμάχους τους.

Άργησαν να προσφέρουν βοήθεια στον Ιράκ και τώρα επιχειρούν να τα «βρούν» με τον Άσσαντ στη Συρία προκειμένου να χτυπήσουν τους τζιχαντιστές που εξαπλώνονται παντού.

Ο γερουσιαστής Τέντ Κρουζ εξαπέλυσε «βολές» κατά του Αμερικανού Προέδρου και για το ζήτημα αυτό, όπως επίσης και για τους χειρισμούς του απέναντι στο Ισραήλ. Στέκεται στο θέμα της απαγόρευσης πτήσεων προς το Ισραήλ και επισημαίνει, «αν αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας γιατί δεν έγινε το ίδιο και πάνω από την Ουκρανία, το Πακιστάν, την Υεμένη και το Αφγανιστάν;».

«Οι αμερικανοί πολίτες έχουν επανειλημμένα απαντήσει στο ερώτημα της σύγκρισης μεταξύ των Προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ υπερ του πρώτου», κατέληξε στην ομιλία του ο Τέντ Κορουζ και είπε πώς αυτό είναι ενδεικτικό…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...