EURO 2020: Στο «Ναό του ποδοσφαίρου» τα μεγάλα ματς

Το «θρυλικό» Γουέμπλεϊ θα φιλοξενήσει τους ημιτελικούς και το μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020 σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση της UEFA.
Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και το Λονδίνο ήταν ο μεγάλος νικητής στη μάχη με το Βερολίνο για τη διεκδίκηση των μεγάλων παιχνιδιών του EURO 2020.

Όπως είναι γνωστό η μεθεπόμενη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε 13 χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου», με τους Γερμανούς να «κάνουν πίσω» λόγω του ενδιαφέροντος που δείχνουν για την ανάληψη της διοργάνωσης του 2024.
Οι προημιτελικοί του EURO 2020, καθώς και τρία ματς των ομίλων θα τελεστούν σε Μόναχο (Γερμανία), Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) και Ρώμη (Ιταλία).
Όσον αφορά τις αναμετρήσεις της φάσης των «16» και τρεις στους ομίλους θα γίνουν σε Κοπεγχάγη (Δανία), Άμστερνταμ (Ολλανδία), Μπιλμπάο (Ισπανία), Βουκουρέστι (Ρουμανία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Δουβλίνο (Ιρλανδία), Βρυξέλλες (Βέλγιο) και Γλασκώβη (Σκωτία).
Αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων της Ευρώπης διεκδίκησαν, αλλά...απέτυχαν και άλλες έξι πόλεις. Πρόκειται για το Μινγκ της Λευκορωσίας, τη Σόφια της Βουλγαρίας, την Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, τα Σκόπια της ΠΓΔΜ, τη Στοκχόλμη της Σουηδίας και το Κάρντιφ της Ουαλίας.
Οι χώρες που θα «υποδεχθούν» αγώνες της διοργάνωσης δεν εξασφαλίζουν αυτόματα την παρουσία τους στην τελική φάση του EURO 2020. Αυτό σημαίνει ότι στην φάση των προκριματικών θα συμμετέχουν και οι 54 χώρες της UEFA διεκδικώντας τις 24 θέσεις για τα τελικά.
Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι κριτήριο για την επιλογή γηπέδου που θα φιλοξενήσει τους ημιτελικούς και τον τελικό ήταν να έχει μίνιμουμ χωρητικότητα 70.000 θεατών, για τους προημιτελικούς 60.000 και 50.000 για τη φάση των ομίλων και τους «16». Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, θα γίνουν δύο εξαιρέσεις για στάδια χωρητικότητας 30.000 θεατών.


 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...