Φιλική διευθέτηση: Χαρίζουν τον φόρο στους εφοπλιστές!- καταργείται η υποχρεωτική έκτακτη φορολόγηση των εφοπλιστών-μετατρέποντας την σε εθελοντική.

Τα τελευταία δώρα στους εφοπλιστές πριν από το τέλος της; Αυτό φαίνεται να επιχειρεί η κυβέρνηση με τη χθεσινή τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, στην οποία καταργείται η υποχρεωτική έκτακτη φορολόγηση των εφοπλιστών που είχε κυρωθεί νομοθετικά το καλοκαίρι του 2014, μετατρέποντας την σε εθελοντική.

Συγκεκριμένα, μετά από πιέσεις της Ε.Ε., που αντιδρά στη φοροασυλία που απολαμβάνουν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες, ο Αντ. Σαμαράς και το υπουργείο ναυτιλίας επιχείρησαν να θεσπίσουν εθελοντική συνεισφορά των εφοπλιστών. Ωστόσο, η εθελοντική προσέλευση ήταν πολύ φτωχή. Στη συνέχεια η κυβέρνηση ψήφισε νόμο στον οποίο προβλεπόταν η υποχρεωτική έκτακτη φορολόγηση των εφοπλιστών για τρία έτη με στόχο τη συγκέντρωση 420 εκατομμυρίων ευρώ, όπερ σήμαινε 120 εκατομμύρια ανά έτος.
Οι αντιδράσεις των εφοπλιστών υπήρξαν πολύ έντονες, με απειλές ακόμη και για αλλαγή σημαίας στα πλοία τους, κάτι που εφαρμόστηκε σταδιακά. Κυβέρνηση και Μ. Βαρβιτσιώτης δεν άντεξαν να χαλάσουν το χατίρι στους καλύτερους φίλους τους. Έτσι στη χθεσινή τροπολογία έκτασης 36 σελίδων η υποχρεωτική τριετής φορολόγηση γίνεται ξανά εθελοντική συνεισφορά, για να μην διαταραχθεί το θεσμικό πλαίσιο, αυτό της φοροασυλίας, ώστε να μη φύγουν οι εφοπλιστές!

Πουλάκης: Εκλογές όχι από επιλογή, αλλά λόγω κατάρρευσης της κυβέρνησης (Video) ...

 

Κυβέρνηση εναντίον κυβέρνησης, ''σχέδιο ανωμαλίας'' και επίθεση κατά πάντων από τη Σ. Βούλτεψη (Video)


Επίθεση κατά πάντων ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφων, δημοσκοπήσεων, επιτροπής της Βουλής, στελεχών της ΝΕΡΙΤ. Όλοι της φταίνε της κ. Βούλτεψη αρκεί να αποστρέψουμε το βλέμμα από την πραγματικότητα μιας κυβέρνησης που παραπαίει κάθε μέρα, όλο και περισσότερο.
Επίθεση κατά πάντων ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφων, δημοσκοπήσεων, επιτροπής της Βουλής, στελεχών της ΝΕΡΙΤ. Όλοι της φταίνε της κ. Βούλτεψη αρκεί να αποστρέψουμε το βλέμμα από την πραγματικότητα μιας κυβέρνησης που παραπαίει κάθε μέρα, όλο και περισσότερο.
Οι δημοσιογράφοι φταίνε, ειδικά, οι «ανύπαρκτοι», «λασπολόγοι», «γελοία πρόσωπα που προσπαθούν να δοξαστούν μέσα από ονόματα της δημοσιογραφίας», « δημοσιογράφοι του διαδικτύου» που εκτός του ότι δεν παίρνουν την άδειά της για το τι θα γράψουν, δεν αποκρύπτουν καν, όσα λέει.
Οι δημοσκόποι φταίνε γιατί είναι δημοσκοπήσεις αυτές που παρουσιάζουν από τον Αύγουστο και μετά, που δείχνουν την κυβέρνηση σε σταθερή πτώση και τον ΣΥΡΙΖΑ να παγιώνει διαφορά και να χτυπάει αυτοδυναμία.
Η επιτροπή της Βουλής φταίει γιατί, τι στοιχεία είναι αυτά που παρουσιάζει για 6,3 εκ. Έλληνες κάτω από το επίπεδο της φτώχειας.
Τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ φταίνε που παραιτήθηκαν για το μαύρο στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ «εξαιτίας της ανικανότητας και της αναποτελεσματικότητάς τους πίσω από ένα ανύπαρκτο γεγονός».
Αλλά πάνω απ'  όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και το «σχέδιο ανωμαλίας που ξεκίνησε την επομένη των εκλογών». Πραγματικά τραγική η θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου που δεν μπορεί να κρατήσει τα όποια προσχήματα κύρους, απορρέουν από το ρόλο της.
Μόνο με τον εαυτό της δεν τα έβαλε, γιατί με την κυβέρνηση τα έβαλε,αφού χαρακτήρισε «περιστατικά» που «καλύπτουν προπαγανδιστικά την ουσία», την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση με το «πάρε τα λεφτά και τρέχα» του Αδ. Γεωργιάδη και το σώζων εαυτώ σωθήτω των στελεχών της όπως φαίνεται από την κόντρα Ντινόπουλου – Μητσοτάκη και την δυσφορία Χαρδούβελη για Λαζαρίδη.
«Προπαγάνδα» από ποιον για ποιον, δεν μας είπε, από την ίδια την κυβέρνηση, κατά της κυβέρνησης;
«Έχω γνώμη αλλά δεν προλαβαίνω να τα καλύψω όλα», εκτίθεται μόνη της η κυβερνητική εκπρόσωπος κάθε μέρα που εμφανίζεται στα τηλεοπτικά κανάλια. Δυστυχώς δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό μιας κυβέρνησης απαγκιστρωμένης με νύχια και με δόντια, σε μια εξουσία που βλέπει να χάνει…
Έτσι είναι όταν πέφτουν τα μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας και της πολιτικής κάνουν θόρυβο. Ας δείξουμε συμπόνια.

 

...

Ν. Βούτσης: Σκηνικό ηρωϊκής εξόδου στήνει η κυβέρνηση (Video)

Σύντομες πολιτικές εξελίξεις με βάση το σκηνικό μιας “ηρωϊκής εξόδου” της κυβέρνησης, μετά από μια δήθεν ρήξη, με την τρόϊκα. "Κάθε κυβέρνηση χρειάζεται ένα αφήγημα για να μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία, ή για να πάει στις εκλογές" τόνισε ο Ν. Βούτσης στο Mega.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...