Καθέλκυση του υποβρυχίου «Ωκεανός» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια πραγματοποιήθηκε το πρωί η τελετή καθέλκυσης του εκσυγχρονισμένου υποβρυχίου «Ωκεανός» στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με την ένταξη του υποβρυχίου «Ωκεανός» στη δύναμη το Στόλου ενισχύεται η αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι οι εργασίες στα υπόλοιπα δύο υποβρύχια θα ολοκληρωθούν νωρίτερα από την πρόβλεψη του χρονοδιαγράμματος ενώ «πολύ σύντομα θα ενταχθούν επιχειρησιακά στη δύναμη του Στόλου οι πυραυλάκατοι -που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Ελευσίνας- με πρώτη την πυραυλάκατο ΡΙΤΣΟΣ που θα πέσει σύντομα στα νερά».

Επισήμανε δε ότι η καθέλκυση των δύο υποβρυχίων-«Πιπίνος» και «Ωκεανός»- σε διάστημα δύο εβδομάδων δείχνουν τις δυνατότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής και ναυπηγοκατασκευαστικής ζώνης της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι εθνική προτεραιότητα αποτελεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της και ευχαρίστησε τους εργαζομένους των ναυπηγείων για τη συνεπή και αποτελεσματική συμβολή τους.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι αποχωρώντας από το υπουργείο αφήνει ενισχυμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό, εμπνέοντας σε όλους αίσθημα ασφάλειας και εθνικής υπερηφάνειας.

Νωρίτερα, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του «Ωκεανός», που προσεγγίζουν, όπως είπε, τις επιδόσεις των καινούργιων υποβρυχίων τύπου 214 και γνωστοποίησε ότι το υποβρύχιο «Πιπίνος» έχει ήδη κάνει τον πρώτο δοκιμαστικό πλού, με προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού που διενεργεί τις δοκιμές εν πλω.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβησαν στο κατάστρωμα του υποβρυχίου για να χαιρετίσουν το πλήρωμα.

Ο αρχηγός ΓΕΝ δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντίγραφο του υποβρυχίου, ενώ τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο αρχηγός ΓΕΝ προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον κυβερνήτη του «Ωκεανός», πλωτάρχη Γεώργιο Κοτσιαμπασάκη.

Στην τελετή καθέλκυσης παρέστησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, βουλευτές της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, οι πρώην υπουργοί Εθνικής Άμυνας Γιάννης Βαρβιτσιώτης και Πάνος Παναγιωτόπουλος, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ακόλουθοι άμυνας ξένων πρεσβειών κ.ά. επίσημοι.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...