Έφοδος φοιτητών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μπήκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί - Ο κ. Φορτσάκης ζήτησε από τους φοιτητές να ανοίξουν την πόρτα και να αποχωρήσουν, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι και αυτή την ώρα...

«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Περίπου 50 φοιτητές εισέβαλαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί.





















Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεόδωρος Φορτσάκης ζήτησε από τους φοιτητές να ανοίξουν την πόρτα και να αποχωρήσουν. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε, ότι θα υποβάλει μήνυση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει και εξωτερική βοήθεια από την αστυνομία.

«Όμηροι» περίπου 50 φοιτητών τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι φοιτητές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην πόρτα και δεν επιτρέπουν στον Πρύτανη, αλλά και στα μέλη της Συγκλήτου να αποχωρήσουν.  Τι ζητούν; Να συνεδριάσει η σύγκλητος παρουσία τους, προκειμένου να εκφράσουν τις θέσεις τους εν όψει των διαγραφών φοιτητών, αλλά και για τα μέτρα ασφαλείας και την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τις εργασίες της Συγκλήτου είναι η φύλαξη των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, η καθαριότητα, οι μεταγραφές και ο προϋπολογισμός του 2015.

 http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...