Μεγάλη Βρετανία: Θύελλα-τέρας απειλεί... Ο τυφώνας Gonzalo χτυπά με ανέμους 115 χιλ την ώρα την Αγγλία [Εικόνες]

Σφοδρές βροχοπτώσεις προβλέπεται να πλήξουν το Ηνωμένο Βασίλειο τις ερχόμενες ημέρες - Απομεινάρια της κακοκαιρίας που σάρωσε τις ΗΠΑ
Η πρόβλεψη για σφοδρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να πλήξουν τις ερχόμενες ημέρες τη Μεγάλη Βρετανία έχει θέσει σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Η κακοκαιρία που ήδη πλήττει τα δυτικά της Βρετανίας, προβλέπεται πως θα επηρεάσει περιοχές της νότιας Ουαλίας, ενώ μετεωρολόγος δήλωσε πως είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε το κύμα κακοκαιρίας θα σταματήσει καθώς οι συνθήκες στον Ατλαντικό δεν ευνοούν την κατάσταση.
«Η αβεβαιότητα για την ερχόμενη εβδομάδα προκαλείται από τα απομεινάρια του κυκλώνα Γκονζάλο, που αποτελεί κίνδυνο για το νησί των Βερμούδων. Τα τροπικά στοιχεία θα κινηθούν γρήγορα από τα ανατολικά προς τα βορειοδυτικά της Ευρώπης», δήλωσε ο Λέον Μπράουν, μετεωρολόγος για το Weather Channel.





Σχετικά με την ισχυρή θύελλα που αναμένεται να πλήξει τη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε πως η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, ενώ θα ανέβει κι η θερμοκρασία.



Σύμφωνα με τους ειδικούς το κύμα προέρχεται από τις ΗΠΑ επηρεάζοντας τις καιρικές συνθήκες της Βρετανίας. Άλλωστε, τον περασμένο Αύγουστο ο τυφώνας Μπέρτα που «χτύπησε» τα νησιά των Βερμούδων και την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ έφτασε μέχρι και τη Βρετανία.



πηγη

Ο τυφώνας Gonzalo χτυπά με ανέμους 115 χιλ την ώρα την Αγγλία [Εικόνες]

Χάος στο Χίθροου από αργά χθες το βράδυ, αφού οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση προκάλεσαν τη ματαίωση δεκάδων πτήσεων από και προς το Λονδίνο. Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εξασθενήσει το φαινόμενο.
Ο τυφώνας Gonzalo, ο οποίος χτύπησε τις τελευταίες ώρες την Αγγλία, έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το αεροδρόμιο Χίθροου έγινε χώρος αναμονής για χιλιάδες επιβάτες, οι οποίοι είτε είδαν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται είτε να καθυστερούν.
Περίπου 10 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ματαιώσεις στις πτήσεις τους, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστός ο αριθμός των επιβατών που αντιμετώπισαν πρόβλημα. Εκπρόσωπος της British Airways τόνισε ότι η κακοκαιρία λόγω του τυφώνα θα συνεχιστεί και σήμερα, Τρίτη, προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη.
Εκτός από το Χίθροου, πάντως, μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισαν και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στα νότια, δυτικά και βόρεια της χώρας, με τους ανέμους να ξεπερνούν τα 115 χιλιόμετρα την ώρα.
Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...