Κατολισθήσεις, πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι στη Ζάκυνθο - Η... «θεομηνία» έφερε καταστροφές

 Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Ζάκυνθο, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί από τις πρωινές ώρες, προκαλώντας κατολισθήσεις, αποκλεισμούς δρόμων και πλημμύρες κατοικιών.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν κλείσει η εθνική οδός Ζακύνθου- Βολιμών στο ύψος της περιοχής Ξύγκια από κατολίσθηση βράχων, καθώς και δρόμοι στην περιοχή του Βασιλικού.

Επίσης, έχουν πλημμυρίσει σπίτια στο χωριά Καμπί και Μαριές, ενώ πολλοί δρόμοι είναι επίσης αποκλεισμένοι από τα νερά.

Τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των δρόμων συντονίζουν από κοινού ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Νιοτόπουλος.

Μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε η κακοκαιρία που από το πρωί  πλήττει το νησί μας,  προκαλώντας σε αρκετά σημεία  κατολισθήσεις, πτώσεις δένδρων και βράχων.
Οι πιο μεγάλες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο νότιο τμήμα του νησιού με τη Δ.Ε. .Βασιλικού  να βρίσκεται  κυριολεκτικά στο έλεος του καιρού ενώ  οι πλημμύρες , οι  πτώσεις βράχων σε πέντε-έξι σημεία  και το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί  να συνθέτουν σκηνικό πολέμου.
Στην Δάφνη οι κατολισθήσεις  έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερη ανησυχία , για εγκλωβισμό στην περιοχή ενώ στο Ξηροκάστελο στο ύψος για Καμίνια υπάρχει κίνδυνος υποχώρησης  μεγάλου τμήματος χώματος και βράχων, γεγονός που δημιουργεί την ανησυχία  να κοπεί η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο.
Οι  κάτοικοι αλλά και ο Πρόεδρος του Βασιλικού κ.Πέτρος Γιαννούλης καθώς και ο Πρόεδρος του συλλόγου «O ΣΚΟΠΟΣ» κ.Νίκος Βαρδακαστάνης,  εκπέμπουν SOS και ζητάνε από τους αρμόδιους φορείς να προβούν  σε παρεμβάσεις , δίνοντας άμεση προτεραιότητα στα γεφυράκια  και στο ασφαλές πέρασμα από αυτά.  Τονίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και πλέον  ζητούν από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου να προβεί σε άμεσες ενέργειες αναφορικά με τα αιτήματα που γραπτώς  έχουν υποβάλλει (και οι δύο φορείς μαζί), ενώ κάνουν έκκληση στη Δημοτική Αρχή  να κάνει παρεμβάσεις  στους δρόμους της αποκλειστικής της αρμοδιότητας.
Στην εκπομπή στο IoniaRadio.gr , στις 21:00,  θα μιλήσουν εκπρόσωποι  της περιοχής  για το ολοκληρωτικό χάος και τη «θεομηνία» στην περιοχή.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...