Super League. Με 3-2 νίκησε ο ΠΑΟΚ τον Πανθρακικό - Όλα όσα έγιναν στη 12η αγωνιστική

Το έκανε ροντέο, όμως στο τέλος πανηγύρισε. Με μπόλικο… τσαγανό ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη του ανατροπή φέτος (3-2 τον Πανθρακικό στην Τούμπα) και πηγαίνει από θέση ισχύος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Δεν είχε όρεξη για αστεία ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανθρακικό.
Παρότι η ομάδα της Κομοτηνής πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην ροή του ματς, ο «δικέφαλος του Βορρά» παρέμεινε συγκεντρωμένος και με την ώθηση των οπαδών του που βρέθηκαν στην Τούμπα έφτασε στη νίκη 3-2!


















Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ μόλις στο 8’ με τον Σαλπιγγίδη. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-1 με τον Ντιγκινί στο 33’ και ισχυροποίησαν το «σοκ» με τον Τσουμάνη στο 56’. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν απάντηση με κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 62’ και τρία λεπτά αργότερα ο Περέιρα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ «σφράγισε» τη νίκη.

Η πρώτη επικράτηση του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν με ανατροπή τον έφερε στο +2 από τον Ολυμπιακό και του δίνει πλεονέκτημα ενόψει του ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ανησυχία σχετικά με την κατάσταση του Γιώργου Τζαβέλλα, που αποχώρησε τραυματίας στο 67ο λεπτό. Προφυλάχθηκαν Αθανασιάδης, Τζιόλης και Ρατς, που έμειναν εκτός αποστολής.

Το ματς:



Τα ηνία με το καλησπέρα πήρε ο ΠΑΟΚ στο ματς. Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας και πήγαν σε παιχνίδι πρωτοβουλίας, εκμεταλευόμενοι και το παθητική στάση του Πανθρακικού. Οι παίκτες του Αναστασιάδη άρχισαν να βγάζουν τελικές προς την εστία του Αθανασιάδη, που τελικά νικήθηκε από τον Σαλπιγγίδη μόλις στο 7ο λεπτό, με τον διεθνή επιθετικό να είναι μισό μέτρο μπροστά από τον αντίπαλο επιθετικό. Το γκολ έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων, που συνέχισαν σε επιθετικούς ρυθμούς και άγγιξαν το 2-0 με τον Παπαδόπουλο στο 13’ να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά.

Σταδιακά, η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της στο γήπεδο και να περιορίζει επιθετικά τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» άρχισε να χάνει την αύρα που είχε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί ιδιαίτερες ευκαιρίες. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί αφού στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία απάντησαν με τον Ντιγκινί να κάνει το 1-1 με ωραίο σουτ στο 33’. Μετά την ισοφάριση, οι Θεσαλονικείς πίεσαν και πάλι, όμως ο Πανθρακικός άντεξε και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, το δεύτερο δεν είχε καθόλου ρυθμοό στο ξεκίνημά του. Ο Πανθρακικός διατήρησε την αμυντική προσέγγιση και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, καθώς ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη και δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει την μεσοεπιθετική του γραμμή. Η ομάδα του Ρόκα κατάφερε να κάνει και πάλι τη ζημιά από το… πουθενά καθώς έπειτα από αντεπίθεση και λάθος του Σκόνδρα, ο Τσουμάνης με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-1 στο 56΄.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έδειξε να έχει θολώσει, η κατάσταση στην κερκίδα δεν βοηθούσε, όμως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έδωσε την λύση με όμορφη κεφαλιά στο 62’. Μετά το 2-2 το ματς πήρε φωτιά, οι φιλοξενούμενοι τα έχασαν και μέσα στον πανικό τους είδαν τον Φακούντο Περέιρα να κάνει με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ το 3-2 τρία λεπτά αργότερα (65’). Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και μετά το τέρμα του Αργεντινού, όμως ο Αθανασιάδης κράτησε όρθιο τον Πανθρακικό. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Ρόκα κυνήγησαν την ισοφάριση, όμως οι γηπεδούχοι κράτησαν τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύργιγμα του Θάνου.

Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σπυρόπουλος (60' Περέιρα), Τζαβέλλας (67' Ποζατζίδης), Κατσικάς, Κίτσιου (46’ Σκόνδρας), Τζανδάρης, Μάρτενς, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Γκολάσα, Παπαδόπουλος

Στον πάγκο: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Κουλούρης, Σαββίδης

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης, Σερφά, Μ' Μπόου, Μπαϊκαρά, Λαδάκης (73' Οκάτσι), Ποτουρίδης, Ίγκορ (50’ Κάσες), Ντιγκινί (66' Ρομέου), Τσουμάνης

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Χρήστου, Χασομέρης, Παπαγεωργίου

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος
Γήπεδο: Τούμπα

Γιάννης Σταυρόπουλος



Όλα όσα έγιναν στη 12η αγωνιστική

Νίκες για τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που θα λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές στο ντέρμπι της Τετάρτης - Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Με νίκες συνέχισαν στην 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, απέναντι στον Πανθρακικό και την Κέρκυρα αντίστοιχα.



Η βαθμολογία του πρωταθλήματος, μετά και τους σημερινούς αγώνες διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΟΚ 25
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 23
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 19
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 17
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 17
ΒΕΡΟΙΑ 17
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 16
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 14
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 12
SKODA ΞΑΝΘΗ 12
ΚΕΡΚΥΡΑ 11
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11
Ο.Φ.Η. 10
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 8
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 6
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 6
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 4


Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4
Ο φρεσκαρισμένος Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση της Κέρκυρας στο ΕΑΚ, χάρη σε γκολ των Φουστέρ (19’), Τσόρι (50’ πεν., 85’) και Ελαμπντελαουΐ (58’).

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα χάρη σε εξαιρετική προσωπική ενέργεια του Μπενίτες, που δεν δυσκολεύτηκε να την τελειώσει ο Φουστέρ και έκτοτε ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος. Ο Τσόρι ευστόχησε από την άσπρη βούλα (λανθασμένη υπόδειξη από τον Δημητρόπουλο), με τον Αργεντινό να γράφει και το τελικό 4-0 με υπέροχη προσωπική ενέργεια. Ενδιάμεσα ο Ελαμπντελαουϊ σκόραρε έπειτα από εξαιρετική μεταβίβαση του Φορτούνη.


ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 3-2
Δεν είχε όρεξη για αστεία ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανθρακικό. Παρότι η ομάδα της Κομοτηνής πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην ροή του ματς, ο «δικέφαλος του Βορρά» παρέμεινε συγκεντρωμένος και με την ώθηση των οπαδών του που βρέθηκαν στην Τούμπα έφτασε στη νίκη 3-2!

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ μόλις στο 8’ με τον Σαλπιγγίδη. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-1 με τον Ντιγκινί στο 33’ και ισχυροποίησαν το «σοκ» με τον Τσουμάνη στο 56’. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν απάντηση με κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 62’ και τρία λεπτά αργότερα ο Περέιρα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ «σφράγισε» τη νίκη.

Η πρώτη επικράτηση του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν με ανατροπή τον έφερε στο +2 από τον Ολυμπιακό και το δίνει πλεονέκτημα ενόψει του ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ανησυχία σχετικά με την κατάσταση του Γιώργου Τζαβέλλα, που αποχώρησε τραυματίας στο 67ο λεπτό. Προφυλάχθηκαν Αθανασιάδης, Τζιόλης και Ρατς, που έμειναν εκτός αποστολής.


Παναθηναϊκός - Βέροια 2-1
Στην επανεμφάνισή του στη Σούπερ Λίγκα, μετά το σοβαρό τραυματισμό του, ο Μάρκους Μπεργκ επιβεβαίωσε πως είναι ο ηγέτης του τριφυλλιού.
Κερδίζοντας πέναλτι (που μετουσίωσε σε γκολ ο Πράνιτς), κερδίζοντας την αποβολή του Αραγονιές) και βρίσκοντας για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα δίχτυα, ο Σουηδός ήταν ο βασικός λόγος που οι πράσινοι επικράτησαν 2-1 της «μαχητικής» Βέροιας (σκόραρε ο Καλτσάς).

Κι έτσι η ομάδα του Αναστασίου έκανε το 3x3, παραμένοντας στο -6 απ’ τον πρώτο ΠΑΟΚ, περιμένοντας και το μεσοβδόμαδο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο!


ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 2-0
Με μια ακόμα εντυπωσιακή εντός έδρας εμφάνιση ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ και συνεχίζει ασταμάτητα την πορεία του και στην δωδέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Τσάβες με δύο τέρματα -το ένα με πέναλτι- ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων, ενώ ο Ίλιτς πριν το φινάλε και πάλι απ’ την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 3-0.


Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 1-4
Νίκη πιο δύσκολη απ’ όσο δείχνει το τελικό 1-4 πήρε ο Αστέρας Τρίπολης από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο για την 12η αγωνιστική της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν όλες τις καλές ευκαιρίες που έκαναν σε αντίθεση με τον αντίπαλο τους, που τους ζόρισε αρκετά, αλλά ήταν εξαιρετικά κακά τελειώματα του.

Καθοριστικό κομμάτι του αγώνα ανάμεσα στο 42’ και το 53’, καθώς οι Κρητικοί έφθασαν στο 2-1, αλλά δεν μπόρεσαν να φθάσουν στο γκολ με διαφορά λίγων δευτερολέπτων και στη συνέχεια δέχθηκαν δύο τέρματα σε ένα πεντάλεπτο και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Η φιλότιμη προσπάθεια των γηπεδούχων δεν ήταν αρκετή ούτε για να μειώσουν. Αντιθέτως, δέχθηκαν και τέταρτο. Ο Μπαράλες από την άσπρη βούλα έκανε το 0-1 στο 22’, με τον Γιαννιώτα να κερδίζει το πέναλτι. Πέντε λεπτά μετά ο Γιοβάνοβιτς έφερε το ματς στα ίσα. Ωστόσο, ένα ξέσπασμα του Αστέρα με Φερνάντες (49’), Γιαννιώτα (53’) έδωσε το πάνω μέχρι στους «γαλαζοκίτρινους», που έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα του Τσέρνι με τον Πάρα στο 89ο λεπτό.


Πανιώνιος - Νίκη Βόλου 2-1
Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες, ύστερα από έξι αγωνιστικές, επικρατώντας 2-1 της Νίκης Βόλου στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να πάρει πολύ σημαντική βαθμολογική «ανάσα».

Καλύτερη στο μεγαλύτερος μέρος της αναμέτρησης ήταν η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου, με τους Φούντα και Κολοβό -με πέναλτι- να πετύχουν τα γκολ και τον Αναστασόπουλο να μειώνει στο 84'.

Λίγες φάσεις, αλλά… μπόλικο Πανιώνιο –όσον αφορά την κατοχή- είχε το πρώτο ημίχρονο. Οι «κυανέρυθροι» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης από το πρώτο λεπτό, με τη Νίκη Βόλου να περιμένει στην άμυνά της. Στα πρώτα 20 λεπτά δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν στη συνέχεια για το προβάδισμα και να το καταφέρνουν με τον Φούντα (29’). Από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν παίχτηκε και πολύ… ποδόσφαιρο, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν αρκετά νεύρα. Ο Κολοβός έψαξε το δεύτερο τέρμα της ομάδας της Νέας Σμύρνης λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δεν του έγινε το… χατίρι, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους.


Καλλονή - Πλατανιάς 1-1
Η Καλλονή είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και συνήθως καταφέρνει να κάνει από την αρχή το παιχνίδι. Όμως, στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά, μετά την ευκαιρία του Αντέγιο στο 2’, ο Πλατανιάς κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του. Οι παίκτες του Χριστόπουλου έκλεισαν τους χώρους στους αντιπάλους τους και με σωστή πίεση έκλεβαν μπάλες, με αποτέλεσμα να του νιώσει η άμυνα των γηπεδούχων σε αρκετές περιπτώσεις.

Όπως στο 7’, όταν έγινε σέντρα από τα δεξιά, αλλά δεν μπόρεσε ο Τόρες να φθάσει στην μπάλα. Πάντως, στα μέσα του ημιχρόνου λίγο έλειψε να γίνει το 1-0 από τον Λεοζίνιο, που έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ, όμως κόντραρε κάπου η μπάλα και κατέληξε κόρνερ. Η συγκεκριμένη φάση ήταν καρμπόν με το γκολ του Βραζιλιάνου κόντρα στον Παναθηναϊκό στην 3η αγωνιστική.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο η Καλλονή άρχισε ν ανεβάζει στροφές. Στην πρώτη φάση που έφτιαξε η Καλλονή στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ναβάρο, που βγήκε φάτσα με τον Ολιμπά τελείωσε πολύ άσχημα και… άψυχα τη φάση.

Στο 54’ ο Αγκιλέρα βγήκε τετ α τετ με τον Χογκ, που έδιωξε την μπάλα, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση off-side. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα της Μυτιλήνης έφθασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Καμαρά δεν μπόρεσε να σκοράρει από το μισό μέτρο, με την κεφαλιά που έπιασε, αλλά δεν είχε καλή ισορροπία.

Από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά το ματς έγινε κακό και οι αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές φαίνεται πως πιο πολύς μπέρδεψαν τους παίκτες τους, παρά τους βοήθησαν. Μάλιστα, φάνηκε ότι στο τελευταίο τέταρτο οι δύο ομάδες δεν είχαν καμία διάθεση για να πάρουν ρίσκα. Η Καλλονή έβλεπε πως αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που της έκατσαν, ήθελε πιο πολύ να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα της. Από την άλλη ο Πλατανιάς, πατώντας κυρίως την καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου «τσίμπησε» τον έναν βαθμό σε μια έδρα που όλες οι ομάδες, πλην του Λεβαδειακού έφυγαν ηττημένες.


Ατρόμητος - SKODA Ξάνθη 2-0
Ο Ατρόμητος δεν χρειάστηκε τα «μαγικά» του Ναπολεόνι (είχε δοκάρι).
Αυτή τη φορά οι Περιστεριώτες βρήκαν πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Ούμπιντες!
Χάρη σε δύο υπέροχα γκολ του Αργεντινού, με άπιαστο σουτ στο δεξί «Γ» στο 21’ και αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο 50’, πήραν τη νίκη (2-0) κόντρα στην SKODA Ξάνθη.
Έτσι, έφτασαν τους 17 βαθμούς (όσους έχει και η Βέροια) και ανέβηκαν στην 4η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...