Χιόνια στη Φθιώτιδα και στην Αθηνών - Λαμίας


Ασταμάτητα χιονίζει από  το πρωί σε όλο τον νομό της Φθιώτιδας.
Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας τα οχήματα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες για περίπου 20 χιλιόμετρα, από το 110ο χλμ στο ύψος του Κάστρου έως το 130ο στα διόδια της Τραγάνας.
Ισχυρή είναι η χιονόπτωση στην περιοχή του Μαρτίνου, ενώ περισσότερα από 15 εκχιονιστικά ρίχνουν αλάτι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για να κρατήσουν ανοιχτό τον δρόμο. Προς το παρόν δεν απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Έντονη είναι η χιονόπτωση και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερες δυσκολίες.
Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού από το 12ο χιλιόμετρο έως το 30ο χλμ η κυκλοφορία διεξάγεται δύσκολα και ανά περιόδους η τροχαία επιβάλλει τη χρήση αλυσίδων. Το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά και εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν αλάτι.
Στον δρόμο Λαμίας - Άμφισσας, από το ύψος του 7ου χλμ έως και το 27ο χιλιόμετρο στην περιοχή της Γραβιάς, παρά το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά ρίχνουν αλάτι από το πρωί, ο δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς το χιόνι έχει παγώσει.
Η χιονόπτωση συνεχίζεται και στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά, χωρίς όμως να εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...