Τα «σπασμένα» Σαμαρά: 638.000 ευρώ για την επέκταση της… Digea στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

638.000 ευρώ θα κοστίσει στους Έλληνες η εγκατάσταση ψηφιακών αναμετοδοτών για τις ανάγκες της… Digea, η οποία δεν έχει καλύψει τις ορεινές περιοχές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το σχετικό έργο που ανέλαβε να υποβάλει η Περιφέρεια ΑΜΘ εντάχθηκε στην "ψηφιακή σύγκλιση" από το Υπουργείο υποδομών πριν την αλλαγή της κυβέρνησης και θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.
Η ανάληψη της ηγεσίας από τη νέα ηγεσία στην οικεία Περιφέρεια  συνέπεσε το Σεπτέμβρη με τη διαπίστωση ότι η Digea, κατά το switchoff δεν είχε φροντίσει για ένα πολύ μεγάλο μέρος της Περιφέρειας αφού οι 180-200 χιλιάδες κάτοικοι των ορεινών περιοχών παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό σήμα!
Μετά τα αρχικά παράπονα προς τη Digea διαπιστώθηκε ότι με βάση το νομικό πλαίσιο η «δύσκολη» και δαπανηρή  κάλυψη με αναμεταδότες για τις ορεινές περιοχές είχε «φορτωθεί» στην αυτοδιοίκηση από ισχύον νομικό πλαίσιο και τις συμβάσεις του παρόχου με το Δημόσιο.
 Έτσι, η Περιφέρεια ΑΜΘ ανέλαβε να εκπονήσει μελέτη και να καταθέσει τεχνικό δελτίο, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση και να παρακολουθήσουν, επιτέλους, τηλεόραση οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών.
Αλλά με κόστος που πληρώνει ο ελληνικός λαός για υπηρεσίες που παρέχει ιδιώτης, ο οποίος αμείβεται! Η χώρα πληρώνει ακόμη τα «σπασμένα» Σαμαρά.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...