Μεγάλη βραδιά για Alpha, μεγάλη ήττα για Mega

Ο Alpha κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού για όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς. Δεύτερο το Star, τρίτο με πάνω από πέντε μονάδες διαφορά, το Mega


Η χθεσινή εκλογική βραδιά ήταν μια μεγάλη τηλεοπτική βραδιά για τον Alpha. Στο πλαίσιο του σκληρού ανταγωνισμού των καναλιών και σε μια χρονική στιγμή, για την οποία όλοι οι σταθμοί είχαν προετοιμαστεί και επιστρατεύσει τα ισχυρότερα «όπλα» τους, ο Alpha στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και βγήκε νικητής σε έναν πολύωρο εκλογικό μαραθώνιο.
Η μετάδοση του Alpha, την οποία παρουσίασε η Ελλη Στάη με τον Αντώνη Σρόιτερ, ήταν πρώτη στην προτίμηση του κοινού και στο σύνολο της βραδιάς και τη στιγμή που η αγωνία ανέβαινε στα ύψη, δηλαδή τη στιγμή της ανακοίνωσης του πρώτου exit poll.
Ο Alpha συγκέντρωσε 20,7% την ώρα του exit poll, και κράτησε το ίδιο ποσοστό σε όλη τη διάρκεια της μαραθώνιας βραδιάς!
Για την ακρίβεια, η σειρά για τη συνολική μετάδοση είχε ως εξής: ο Alpha ήταν πρώτος με μέσο όρο 20,7%, το Star δεύτερο με 18,9% και το Mega, που προσφάτως προέβη σε επιχείρηση ενίσχυσης της ενημέρωσής του προκειμένου να ανταπεξέλθει κυρίως στις ανάγκες των εκλογών, έμεινε τρίτο με 15%. Ακολούθησαν ΑΝΤ1 με μέσο όρο 10,7%, ΣΚΑΪ με 8,3% και ΝΕΡΙΤ με 4,6% αντίστοιχα.
Σε αριθμούς τηλεθεατών τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε 871.258 τηλεθεατές για τον Alpha, 793.693 για το Star, 637.877 για το Mega, 448.391 για τον ΑΝΤ1, 351.636 για τον ΣΚΑΪ και 186.653 για τη ΝΕΡΙΤ.
Οσο για την ώρα των exit poll, οι μετρήσεις έδειξαν ότι ο Alpha ήταν και πάλι πρώτος με 20,7%, ενώ ακολούθησαν Mega με 18% (στη συνέχεια, όμως φαίνεται πως μεγάλο ποσοστό τηλεθεατών άλλαξε κανάλι), Star με 14,6% και ΑΝΤ1 με 13% (δείτε εδώ αναλυτικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...