Πανικός στο εκλογικό κέντρο της Κυψέλης όπου ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Ενα πρωτοφανές σκηνικό στήθηκε στην Κυψέλη, στο εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν συνθήματα, ενώ εκπρόσωποι του Τύπου όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό είχαν πλημμυρίσει το χώρο,
περιμένοντας τη δήλωσή του, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ο απόλυτος συνωστισμός από ρεπόρτερ και τεχνικούς που σπρώχνονταν μεταξύ τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πλάνο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ!

Χαρακτηριστικό είναι ότι χρειάστηκε να περιμένει αρκετά λεπτά ("έχουμε υπομονή, περιμέναμε πέντε χρόνια τώρα" σχολίασε χαριτολογώντας) μέχρι να μπορέσουν τα συνεργεία να οργανωθούν, ώστε να κάνει δήλωση -την οποία επανέλαβε και στα αγγλικά για τους δημοσιογράφους των ξένων δικτύων. Ηταν, μάλιστα, τέτοιος ο συνωστισμός, που χρειάστηκε να ανέβει σε καρέκλα, ώστε να μπορέσει να κάνει τη δήλωσή του. 


Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάθε λόγο να δηλώνει αισιόδοξος κι αυτό έκανε: «Καταρχήν, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δημοσιογράφους για το πρωτοφανές ενδιαφέρον. Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι θέλουν να καλύψουν μια στιγμή, η οποία μπορεί να είναι ιστορική. Σήμερα, ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει το βήμα της επιστροφής στην ελπίδα, του τερματισμού του φόβου, της επιστροφής στη Δημοκρατία. Η ευθύνη ανήκει σε όλους και όλες. Το δίλημμα των σημερινών εκλογών είναι πιο καθαρό από ποτέ. Αποφασίζουμε αν από αύριο θα επιστρέψει η Τρόικα για να επιβάλλει μείωση των συντάξεων, αύξηση των φόρων και να συνεχίσει την πολιτική της λιτότητας ή αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει ξανά όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό, θα διεκδικήσει ξανά την ισότιμη ένταξη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Είμαι αισιόδοξος ότι σήμερα θα είναι μια ιστορική μέρα. Ο λαός μας θα ολοκληρώσει το βήμα και θα επιστρέψει στην αξιοπρέπεια».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...