Στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Ένα εντελώς διαφορετικό τελετουργικό - απουσία του αρχιεπισκόπου και ιερέων - αναμένεται στο Προεδρικό όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα ορκιστεί πρωθυπουργός.

Την διαβεβαίωση ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους ,θα δώσει ενώπιον του Κάρολου Παπούλια ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος «αλλάζει» μια πολιτική παράδοση και ένα τελετουργικό δεκαετιών που ακολούθησαν συντηρητικές και λιγότερο συντηρητικές κυβερνήσεις.
Ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον πολιτικό όρκο, ο οποίος ούτως ή άλλως προβλέπεται από τον νόμο περί κυβερνήσεως και υπουργικού συμβουλίου.
Είχε φροντίσει ωστόσο και να μην «αιφνιδιάσει» και να μην «προσβάλει» την ιεραρχία της εκκλησίας και για αυτό το λόγο έσπευσε να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου αυτοπροσώπως να τον ενημερώσει για την επιλογή του.
Με πολιτικό όρκο θα ορκιστούν τα μέλη της κυβέρνησης που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ όσα θα προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Ελληνες θα μπορούν να δώσουν θρησκευτικό όρκο καθώς στο Προεδρικό Μέγαρο θα βρίσκεται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...