Συνάντηση της Ζ.Κωνσταντοπούλου με τον Ευ.Μεϊμαράκη την Τετάρτη...σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά θα βρίσκεται στο πόστο του

Η πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου πρωτίστως καλείται να ασχοληθεί με το πως θα μοιραστούν στα έδρανα οι βουλευτές των κομμάτων και τα γραφεία στα κόμματα.

Η σύντομα και τυπικά πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου πρωτίστως καλείται να διευθετήσει πως θα μοιραστούν στα έδρανα οι βουλευτές και τα γραφεία στα κόμματα. 



Με τον Ευ. Μεϊμαράκη θα συναντηθεί αύριο το μεσημέρι η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου Θανάση Παπαιωάννου για να ενημερωθεί για τα νέα της καθήκοντα. Η πρωτοβουλία για την συνάντηση ανήκει στον κ. Μειμαράκη ο οποίος σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα βρίσκεται στο πόστο του προκειμένου να παράσχει κάθε πληροφορία στο διάδοχό του.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι η δεύτερη γυναίκα μετά την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη (2004-2007) που θα καταλάβει όπως όλα δείχνουν την θέση του τρίτου πολιτειακού παράγοντα της χώρας.

Μεταξύ των πρώτων θεμάτων που έχει να αντιμετωπίσει η προτεινόμενη ΠτΒ είναι η κατανομή των ΚΟ στα έδρανα της ολομέλειας και διευθέτησης των γραφείων των κομμάτων στο Μέγαρο της Βουλής.

Μεταξύ των πρώτων θεμάτων που έχει να επιλύσει είναι αυτό της τακτοποίησης των κοινοβουλευτικών ομάδων στα έδρανα της Ολομέλειας, αλλά και της διευθέτησης των γραφείων των κομμάτων στο Μέγαρο.

Έδρανα

Τα ζητήματα αυτά προκαλούν σχεδόν πάντα διαφωνίες αλλά και ερεθισμού μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων διότι όλοι επιδιώκουν να πλασαριστούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις πρώτες θέσεις. Μέχρι τώρα τα πρώτα έδρανα απέναντι από το βήμα του ομιλητή καταλάμβαναν τα «παραδοσιακά» κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες περιορίζονταν στις πίσω θέσεις.

Ωστόσο οι ανακατατάξεις λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων θα προκαλέσουν αιτήματα για αναβάθμιση και κατά συνέπεια φιλονικίες. Η εξίσωση δυσκολεύει μάλιστα ακόμα περισσότερο διότι πρώτο τραπέζι πίστα θα αξιώσει και το τρίτο κόμμα σε κοινοβουλευτική δύναμη, η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή που μέχρι τώρα έβλεπε τις πλάτες των βουλευτών της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή ανάλογα αίτημα θα θέσει προφανώς και το Ποτάμι που διαθέτει ισάριθμους βουλευτές (17) με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Κοινοβουλευτικές πηγές έλεγαν χθες ότι πρόθεση τους είναι να διατηρηθούν στις ίδιες θέσεις το ΚΚΕ και η ΝΔ (τα δύο κόμματα καταλάμβαναν τα πρώτα έδρανα) στις δύο από τις πέντε πτέρυγες της Ολομέλειας. Μια πτέρυγα ανήκει δικαιωματικά στον ΣΥΡΙΖΑ που υπερδιπλασίασε τους βουλευτές του και θα καταλάβει προφανώς και άλλα έδρανα. Απομένουν ακόμα δύο πτέρυγες για τις οποίες αναμένονται κόντρες μεταξύ του ΠΑΣΟΚ (καταλάμβανε και αυτό στην απερχόμενη Βουλή τα μπροστινά έδρανα) του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Το ΠΑΣΟΚ από τέταρτο κόμμα με 33 βουλευτές το 2012 έχει υποχωρήσει στην τελευταία θέση τώρα με 13 βουλευτές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αν και έχουν την ίδια κοινοβουλευτική δύναμη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι πιθανόν να ζητήσουν καλύτερη μεταχείριση λόγω της συμμετοχή τους στο κοινοβουλευτικό σχήμα.

Ανακατατάξεις θα υπάρξουν και στα γραφεία των κομμάτων.
Γραφεία

Ανακατατάξεις θα υπάρξουν και στα γραφεία των κομμάτων. Ήδη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του μετακόμισε στα γραφεία που καταλάμβαναν έως τώρα ο Αντώνης Σαμαράς και κατά παραχώρηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός εγκαταστάθηκε στο γραφείο του πρώην αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα στεγάζεται στο εξής στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Ερώτημα παραμένει που θα πάει ο κ. Παπανδρέου ο οποίος αν και δεν μπήκε στη Βουλή δικαιούται γραφείο ως πρώην πρωθυπουργός.

Σε αναζήτηση στέγης βρίσκεται και το Ποτάμι.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...