Podemos: Πλημμύρισαν τη Μαδρίτη "για την αλλαγή"

Ανάμεσα σε δύο σημαίες, την ελληνική και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των Podemos στην εμβληματική Πουέρτα ντελ Σολ, στη Μαδρίτη, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.
"Έχει έρθει η ώρα της αλλαγής, γιατί η αλλαγή είναι δημοκρατία" τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο ηγέτης των Podemos, ενώ έφερε ως παράδειγμα τη νέα ελληνική κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι "έκανε περισσότερα σε 6 ημέρες από ό,τι οι άλλες κυβερνήσεις σε 6 χρόνια".

Πολλές ελληνικές σημαίες – λόγω της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής – κυμάτιζαν στα χέρια αρκετών από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τη Μαδρίτη. "Ναι, μπορούμε" και "τικ τακ τικ τακ" ήταν τα συνθήματα που κυριαρχούσαν, υπονοώντας ότι ο χρόνος τελειώνει για την πολιτική ελίτ της Ισπανίας. "Τώρα είναι η αλλαγή" έγραφαν πανό.

Η σημερινή συγκέντωση αποτελεί μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης των Podemos, που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των περιφερειακών και βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν εντός του 2015. Οι τοπικές εκλογές του Μαΐου θα αποτελέσουν και το πρώτο τεστ σε πραγματικές συνθήκες για τη δυναμική του ισπανικού κινήματος πολιτών που ξεκίνησε από τις πλατείες.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...