Στα 8 δημιούργησε τη δική της επιχείρηση, στα 14 αλλάζει τον κόσμο! (Φωτό+Βίντεο)

Σε ηλικία 3 ετών ήξερε να συναρμολογεί υπολογιστή και να δημιούργεί κινούμενα σχέδια. Στα 8 είχε δική της επιχείρηση και στα 14 λέει ότι θέλει να αλλάξει τον κόσμο!
Η Μάγια Πεν δεν είναι ένα συνηθισμένο 14χρονο κορίτσι. Είναι ήδη σχεδιάστρια μόδας, σκιτσογράφος, και διευθύνει την εταιρεία που η ίδια δημιούργησε ενώ ήταν μόλις 8 ετών. Την ονόμασε «Maya's Ideas».

Σήμερα η Μάγια αποτελεί πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κάνει ομιλίες μπροστά σε μεγάλα ακροατήρια και πολλά από τα έσοδά της πηγαίνουν σε φιλανθρωπίες.
Στο σάιτ της στο διαδίκτυο, το οποίο έχει δημιουργήσει μόνη της, περιγράφει τον εαυτό της ως επιχειρηματία, φιλάνθρωπο, σχεδιάστρια μόδας, καλλιτέχνη, σκιτσογράφο, εικονογράφο και συγγραφέα.


Από τα 3 ετών στα... βάσανα

«Ζωγραφίζω από τότε που κράτησα μαρκαδόρο στα χέρια μου» λέει η ίδια. «Ξεκίνησα να σχεδιάζω βιβλία με κινούμενα σχέδια από 3 ετών. Αναρωτιόμουν πώς γίνονται τα κινούμενα σχέδια. Μια μέρα, αφού είδα μια ταινία κινουμένων σχεδίων σε DVD, πήγα στην ενότητα «behind the scenes» για να δω πώς γυρίστηκε η ταινία (σημείωση ήταν μόλις 3 ετών). Ενθουσιάστηκα και φυσικά αποφάσισα να το κάνω κι εγώ».
Και κάπως έτσι ξεκίνησε να δημιουργεί δικά της καρτούν.

Στα 4, διέλυε και ξανασυναρμολογούσε έναν υπολογιστή

Οταν ήταν 4 ετών, η Μάγια έμαθε από τον πατέρα της πώς να παίρνει έναν υπολογιστή, να τον διαλύει και να τον ξανασυναρμολογεί. «Τότε κατάλαβα ότι αγαπούσα την τεχνολογία» λέει η πανέξυπνη έφηβη.


Σε ηλικία 8 ετών δημιούργησε τη δική της επιχείρηση

Η Μάγια στα 8 της άρχισε να δημιουργεί χειροποίητα ρούχα και αξεσουάρ τα οποία κατασκευάζει με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Τα σχέδιά της πωλούνται σε όλο τον κόσμο μέσα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα «Maya's Ideas» (έχει πελάτες από Δανία, Ιταλία, Αυστραλία και άλλες χώρες).

Δημιουργεί ταινίες κινουμένων σχεδίων

Το 2013, η Μάγια μίλησε για τη νέα σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιούργησε και ονόμασε «Malicious Dishes» με αφορμή έναν ιό που πρόσβαλε τον υπολογιστή της.
«Σκέφτηκα: τι κι αν οι ιοί στους υπολογιστές είχαν τον δικό τους μικρό κόσμο που ζούσε μέσα στον υπολογιστή μου; Κι αν είχαν και το δικό τους εστιατόριο; Ετσι, δημιούργησα τη δική μου σειρά καρτούν.

Ομιλία στο Tedx

H Μάγια έχει μιλήσει 3 φορές στο Tedx Talks, γράφει σε blog και έχει δώσει συνεντεύξεις στο διαδίκτυο και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Σήμερα είναι 14 ετών και συνεχίζει...

«Τώρα πια, έχω χτίσει μόνη μου την πρώτη μου ιστοσελίδα και μαθαίνω JavaScript και HTML 5, για να γνωρίζω όλες τις πτυχές της επιχείρησής μου» λέει η ίδια.
Εκτός από τις επιχειρηματικές και καλλιτεχνικές της ανησυχίες, η Μάγια ασχολείται και με την φιλανθρωπία, αφού δωρίζει το σχεδόν το 20% των κερδών της σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...