Κυβερνητικοί "κοριοί" σε δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες ΜΜΕ στα Σκόπια

Νέα «βόμβα» στα Σκόπια με την αποκάλυψη ότι οι μυστικές υπηρεσίες του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα- και υπέκλεπταν συνομιλίες- τουλάχιστον 100 δημοσιογράφων και ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση.
Κυβερνητικοί κοριοί σε δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες ΜΜΕ στα Σκόπια


Tα σχετικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης Ζόραν Ζαεφ, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις του για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων που γινόταν εδώ και πολλά χρόνια και αφορούσαν πάνω από 20.000 άτομα στην ΠΓΔΜ. Είχαν προηγηθεί αποκαλύψεις για καταγραμμένες συνομιλίες πολιτικών, δικαστικών κλπ.

Οπως και στις προηγούμενες αποκαλύψεις προκύπτει ότι οι άνθρωποι του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι σε όλο το φάσμα της εξουσίας και κυρίως υπουργοί της κυβέρνησής του, επιχειρούσαν να χειραγωγήσουν και τους ανθρώπους της ενημέρωσης για το τι πρέπει να δημοσιευθεί ή να μεταδοθεί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αυτό γινόταν με το αζημίωτο, αφού προκύπτουν και αποκαλύψεις για χρηματικά ποσά που επρόκειτο να πάρουν απά το κράτος ΜΜΕ ως ανταλλάγματα.

«Είναι μια οδυνηρή αλήθεια για την FYROM, τώρα που μαθαίνουμε σε ποια χώρα ζούμε και με ποιον έχουμε να κάνουμε. Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται, αποδεικνύουν ότι παρακολουθούνται όλες οι επικοινωνίες των δημοσιογράφων και των ιδιοκτητών των μέσων ενημέρωσης της χώρας, επί αρκετά χρόνια» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο τελευταίος παρουσίασε στη συνέντευξη τύπου ενδεικτικά έξι τέτοιες επιλήψιμες συνομιλίες κυβερνητικών παραγόντων. Ανάμεσά τους η υπουργός Εσωτερικών Γκιορντάνα Γιανκουλόβσκα , ο στενός συνεργάτης του Ν.Γκρούεφσκι Μάρτιν Πρότογκερ που υπήρξε στο παρελθόν και εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το όνομα στο πλαίσιο του ΟΗΕ, του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών Ίβο Κότεβσκι, του υπουργού Μεταφορών Μίλε Γιανακιέσκι κ.α.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...