FBI: Επικήρυξε Ρώσο χάκερ έναντι 3 εκατ. δολαρίων

Αμοιβή τριών εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες οι οποίες θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή την καταδίκη του Ρώσου Εβγκένι Μπογκάτσεφ προσφέρουν το FBI και το Στέιτ Ντιπάρτμεν, καθώς κατηγορείται ότι διηύθυνε ένα δίκτυο ονόματι GameOver Zeus το οποίο διεξήγαγε επιθέσεις και έκλεψε πάνω από 100 εκατ. δολάρια από τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω Διαδικτύου.

FBI: Επικήρυξε Ρώσο χάκερ έναντι 3 εκατ. δολαρίων

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό το οποίο έχει προσφερθεί από τις αμερικανικές αρχές για υπόθεση ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Το FBI επίσης γνωστοποίησε ότι είναι ενήμερο για την ύπαρξη 60 διαφορετικών ομάδων οι οποίες απειλούν τις αμερικανικές ψηφιακές υποδομές και διατηρούν σχέσεις με έθνη κράτη, όπως δήλωσε σήμερα ένα ανώτερο στέλεχός του.

Ο Εβγκένι Μπογκάτσεφ, που πιστεύεται ότι παραμένει στη Ρωσία, έχει κατηγορηθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές του Πίτσμπουργκ για συνωμοσία, ηλεκτρονική πειρατεία, τραπεζική απάτη, ηλεκτρονική απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε σχέση με το φερόμενο ρόλο του ως διαχειριστής του GameOver Zeus. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για απάτη σε ομοσπανδιακή τράπεζα στο Όμαχα της Νεμπράσκα. Αξιωματούχοι του FBI δήλωσαν στον Guardian ότι ροσοπιστεύουν ότι ο Εβγκένι Μπογκάτσεφ βρίσκεται ακόμα στη Ρωσία.

Ο Τζόζεφ Ντεμάρεστ, επικεφαλής της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI, δήλωσε επίσης ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου έμαθε μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη Sony Pictures ότι για αυτήν ευθυνόταν η Βόρεια Κορέα
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...