Η Γερμανία θα χρειαστεί 500.000 μετανάστες εκτός Ε.Ε για να παραμείνει ισχυρή

Στο 1/3 θα μειωθεί ως το 2050 ο αριθμός των ανθρώπων στην Γερμανία που θα μπορούν να εργαστούν, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν βρεθούν 276.000 ως 491.000 νέοι μετανάστες από χώρες εκτός Ε.Ε., δεν θα κατορθώσει η Γερμανία να διατηρήσει την πρώτη θέση στις οικονομίες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη μελέτη του ινστιτούτου Bertelsmann ο πληθυσμός στην Γερμανία σε ηλικία εργασίας θα μειωθεί σε κάτω από 29 εκατομμύρια από περίπου 45 εκατομμύρια σήμερα εάν η μετανάστευση δεν αυξηθεί.
Μέτρα όπως η αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 70 έτη ή η αύξηση των γυναικών που εργάζονται δεν θα πρόσθεταν παρά μόλις 4,4 εκατομμύρια στο μέγεθος του εργατικού δυναμικού στη Γερμανία, επισημαίνει η μελέτη
Ο αριθμός των ξένων που ζουν στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 519.340 (+6,8%) το 2014 σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά — πολλοί εξ αυτών είναι Σύροι, που έφυγαν από την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.
Σχεδόν το 60% των νέων μεταναστών προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ.
Ο συνολικός αριθμός των ξένων που ήταν εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια της Γερμανίας περί τα τέλη του 2014 ανερχόταν σε 8,2 εκατομμύρια.
Καθώς η Ευρώπη συνολικά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω της μείωσης της γεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού, οι συγγραφείς της μελέτης επισημαίνουν ότι η δεξαμενή των ειδικευμένων εργαζομένων θα μικρύνει.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...