Ιδιοκτήτης φούρνων: «Άνοιξα τα στριπτιτζάδικα για την αγάπη μιας Ρουμάνας χορεύτριας»

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκδικάζεται μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες, κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με βασικούς κατηγορούμενους δυο αδέλφια, ιδιοκτήτες γνωστής αλυσίδας αρτοποιείων.
 Στην απολογία του, ενώπιον του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων, ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας φούρνων υποστήριξε ότι άνοιξε τα στριπτιτζάδικα για… την αγάπη μιας Ρουμάνας χορεύτριας! 
Μαζί τους στο εδώλιο βρίσκονται άλλα 21 άτομα, ανάμεσα τους και γυναίκες που χόρευαν σε δύο καταστήματα Strip Show που είχαν οι επιχειρηματίες.
Οι 23 κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, παράβαση του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Τα δύο αδέλφια αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ο ένας εξ αυτών υποστήριξε πως η υπόθεση «φούσκωσε» λόγω των ανταγωνιστών τους στο χώρο των φούρνων.
Τι αναφέρει η δικογραφία:
«Οι 23 κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον Α. Γ. , με διακριτούς ρόλους, και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου "ευρέσεως εργασίας", με την επωνυμία "WEST LINE" με ιδιοκτήτρια την Ν .Μ. Εκμεταλλευόμενοι δε, την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών. Στη συνέχεια αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από τον Αερολιμένα Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους».
Οι κατηγορούμενοι νομιμοποιούσαν τις γυναίκες στη χώρα μας, με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) «ALCATRAZ» και «STAR», που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους.
Για να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν συστήσει την Κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία «DESENA LIMITED» , με έδρα την οδό Ιουλιανού αρ. 72-76 στην Αθήνα, η οποία φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα νυχτερινά κέντρα και ως νόμιμους εκπρόσωπους και ιδιοκτήτες  αυτών, εμφανίζονταν  «αχυράνθρωποι» οι οποίοι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχό της εγκληματικής οργάνωσης αυτής.
Σύμφω με τις Αρχές, τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης νομιμοποιούνταν, μέσω της εταιρείας «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ – ΖΑΧ/ΚΗ ΕΠΕ» , που ήταν εκείνη την περίοδο ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου ως αρχηγού της οργάνωσης Γ.Α. και του αδελφού του, ενώ πλέον είναι στο όνομα της μητέρας τους.
Η απολογία
Στην απολογία του πάντως σήμερα (31/3/2015) ο 46χρονος Α.Γ. υποστήριξε ότι τα «στριπτιζάδικα» τα άνοιξε για μία γυναίκα από την Ρουμανία που όπως είπε: «την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους .Έτσι άνοιξα για εκείνην τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα». Ο κατηγορούμενος είπε επίσης ότι τα δύο μαγαζιά που άνοιξε «για την αγάπη μιας γυναίκας» τα έβαλε σε offshore κατόπιν συμβουλής του λογιστή του. Η πρόεδρος ρώτησε τον 46χρονο τι ακριβώς έκαναν οι γυναίκες στα μαγαζιά του και ζήτησε να της εξηγήσει τι είναι «το απλό» και τι «το σπέσιαλ».
-Κατηγορούμενος: κυρία πρόεδρε πως να σας πω  .....
-Πρόεδρος: Μη διστάζετε.. Είστε ένας επιχειρηματίας της νύχτας ..Μην ντρέπεστε ένα επάγγελμα είναι κι αυτό..
-Κατηγορούμενος: Το απλό χορεύει η κοπέλα.. στο σπέσιαλ βγάζει και τα ρούχα της
-Πρόεδρος: Ο πελάτης μόνο βλέπει ή κ αγγίζει;
-Κατηγορούμενος: Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας ...
-Πρόεδρος: Πόσες κοπέλες είχατε;
-Κατηγορούμενος: 50 στο κάθε μαγαζί. Την δουλειά αυτή όμως την έχω παρατήσει. Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση.. Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά.
Η καταγγέλλουσα γυναίκα, υπήκοος Ρωσίας, έχει καταθέσει τον Ιούνιο του 2008 ενόρκως, ζητώντας προστασία από τις Αρχές, ότι από τον Απρίλιο του 2008 την έφεραν με τουριστική βίζα στην Ελλάδα και την εγκατέστησαν σε ένα διαμέρισμα στο Καλαμάκι ,όπου διέμεναν και άλλες αλλοδαπές. Η μάρτυρας υπό προστασία υποστήριξε στην κατάθεση της ότι ως «αφεντικό» της σύστησαν τον 46χρονο. Είπε επίσης ότι την εξανάγκαζαν να κάνει ερωτικά ραντεβού ενώ υποστηρίζει ότι τον Ιούνιο 2008 που ένα βράδυ βγήκε από το μαγαζί χωρίς να ενημερώσει και χωρίς συνοδεία, την χτύπησαν και την απείλησαν. Αναφέρει επίσης πως την μετέφεραν σε άλλο διαμέρισμα επί της Ηρακλείου 29 στην Αθήνα όπου την είχαν διαρκώς υπό επιτήρηση και την μετέφεραν από το σπίτι στο μαγαζί «ALCATRAZ», ενώ της αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο, μέχρι που απέδρασε και ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές. Καταγγελία είχε κάνει και μία γυναίκα από την Πολωνία δίνοντας στην Πρεσβεία της χώρας της στοιχεία για δύο εκδιδόμενες γυναίκες αλλά και για τον 46χρονο.
Απολογούμενος και ο αδελφός του 46χρονου επανέλαβε την εκδοχή «της αγάπης για μια γυναίκα» ενώ απέδωσε την «έκταση» που έχει λάβει η υπόθεση στους «ανταγωνιστές αρτοποιούς». Όπως είπε ο Π.Γ. για τον 46χρονο αδελφό του: «έκανε λάθος που έμπλεξε με αυτά.. πίσω από αυτό το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μια γυναίκα».
Οι συγκατηγορούμενοι των δύο αδελφών στις απολογίες τους αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται στην υπόθεση υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία σχέση με σωματεμπορίες και σεξουαλική εκμετάλλευση και ότι ήταν απλοί εργαζόμενοι που δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα. Η στάση αυτή των κατηγορουμένων, χορευτριών, σερβιτόρων, τσεκαδόρων, παρκαδόρων κ.α, δεν έμεινε ασχολίαστη από την πρόεδρο η οποία κάποια στιγμή είπε: «Μάλιστα. Τελικά παρθεναγωγείο ήταν εκεί μέσα». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Απριλίου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...