Εθνική Ελλάδας: Όλες οι ελπίδες στα μπαράζ για πρόκριση στο Euro 2016 Ουγγαρία - Ελλάδα 0-0. Highlights

Χρειάζονται μόνο νίκες στους υπόλοιπους αγώνες και συνδυασμός αποτελεσμάτων - Καλύτερη η εμφάνιση σε σχέση με την εποχή Ρανιέρι - Μαρκαριάν: Βελτίωση ο μόνος δρόμος - Η κριτική των διεθνών
H Ελλάδα έπαιξε σαν... την γάτα με το ποντίκι την Ουγγαρία, όμως το «χρυσό» γκολ δεν το βρήκε (0-0) και πλέον ψάχνει θαύματα και μόνο νίκες για την 3η θέση των μπαράζ για το Euro.

Το comeback δεν ήρθε ποτέ και η Εθνική πλέον ψάχνει ένα θαύμα για να ελπίζει σε πρόκριση στο Euro της Γαλλίας, μετά και το 0-0 με την Ουγγαρία στο Groupama Arena. Η ισοπαλία αυτή όμως, σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, αδικεί τους Έλληνες διεθνείς που σύμφωνα με την απόδοση και τις ευκαιρίες που είχαν θα έπρεπε να πάρουν τη νίκη. H μπάλα όμως είχε διαφορετική άποψη...

Ήθελε σιγουριά ο Μαρκαριάν

Οι εντεκάδα που παρέταξε ο Σέρχιο Μαρκαριάν δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη, με εξαίρεση την συμμετοχή του Παπαδόπουλου δίπλα από τον Σάμαρη στα αμυντικά χαφ. Κάτι που ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που πρώτος στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα. Από εκεί και πέρα στο 4-2-3-1 οι υπόλοιποι ήταν γνωστοί… Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, με τους Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σταφυλίδη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Από εκεί και πέρα, ο Κονέ ήταν πίσω από τον Αθανασιάδη, ο οποίος είχε την στήριξη των Φετφατζίδη από δεξιά και Χριστοδουλόπουλου αριστερά.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Παλ Ντάρνταϊ, έχοντας τον Κίραλι κάτω από τα δοκάρια, τους Κάνταρ και Γιουχάζ στο κέντρο της άμυνας, πλαισιωμένους από τους Φιόλα και Λεάντρο. Οι Τόζερ και Έλεκ ήταν σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τον Γκέρα μπροστά τους και τους Στίμπερ και Τζούτζακ στα πλάγια του Σάλαϊ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Μπήκε καλά, αλλά έπεσε…

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Εθνική έδειξε να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο, πατώντας γερά στα πόδια της. Ο Κονέ ήταν πολύ κινητικός, ο Τοροσίδης από δεξιά έπαιρνε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες και οι δύο πρώτες ευκαιρίες ήταν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο 4’ ο μπακ της Ρόμα έκανε ένα δυνατό σουτ που κατέληξε άουτ, όπως και η κεφαλιά του 7 λεπτά αργότερα.

Παρά την υπεροχή που είχαν, οι παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν, δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή, καθώς Τόζερ και Έλεκ έκλειναν καλά τους διαδρόμους, με αποτέλεσμα οι διεθνείς να καταφεύγουν σε ψηλές μπαλιές για τον Αθανασιάδη, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν στόχο. Χαρακτηριστικό της αδυναμίας των Ελλήνων παικτών να απειλήσουν την εστία του Κίραλι είναι το γεγονός ότι από το 23ο λεπτό και το σουτ του Αθανασιάδη, έκαναν ξανά τελική προσπάθεια στο 38’ με το μακρινό σουτ του Φετφατζίδη. Διάστημα αρκετά μεγάλο για μία ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας...

Έτσι, σιγά σιγά οι γηπεδούχοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χάρη στις ενέργειες του Τζούτζακ από αριστερά και του Στίμπερ, ο οποίος πολλές φορές έβλεπε τον Σάλαϊ να συγκλίνει προς την πλευρά του και να δημιουργεί προβλήματα στην Σταφυλίδη. Ο μέσος της Ντιναμό Μόσχας ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά τον Καρνέζη, με το καταπληκτικό σουτ που έκανε στο 20’, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Γκέρα έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς το σουτ του μέσα από την μικρή περιοχή, πέρασε άουτ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0…
...Παράσταση για ένα ρόλο
Το δεύτερο ημίχρονο στο Groupama Arena δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Και αυτό γιατί η Εθνική μπήκε φουριόζα, κάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με πρωταγωνιστές τους Φετφατζίδη και Κονέ. Μέσα σε 3 λεπτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε 4 κλασσικές ευκαιρίες, όμως οι δύο κεφαλιές του μέσου της Ουντινέζε, η ατομική προσπάθεια του «Φέτφα» και η προβολή του Αθανασιάδη δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έτσι, ο Σέρχιο Μαρκαριάν βλέποντας πως το μονότερμα της Ελλάδας δεν έφερνε το γκολ άρχισε να ρίχνει τα… χαρτιά του στο τραπέζι, ωστόσο η αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου με τον Φορτούνη στο 69’ δεν του βγήκε, καθώς έλειψε η ατομική ενέργεια. Η υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του, έφεραν και τα πρώτα σημάδια κούρασης που έδωσαν χώρους στους γηπεδούχους, όμως οι Πίντερ και Νίκολιτς δεν κατάφεραν να τους εκμεταλλευτούν.

Με τους Κατσουράνη και Γιαννιώτα να έχουν μπει για να φρεσκάρουν την μεσοεπιθετική γραμμή, η Ελλάδα συνέχισε να ψάχνει το γκολ, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα τα 0-0 να μείνει μέχρι το τέλος.



Μαρκαριάν: Μονόδρομος η βελτίωση

Μονόδρομο χαρακτήρισε τη βελτίωση της εθνικής ομάδας στη συνέχεια ο Σέρχιο Μαρκαριάν, που δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του και εγγυήθηκε ότι το μέλλον θα είναι σίγουρα καλύτερο.

«Όλοι είδαμε ότι ήμασταν κοντά στη νίκη, αλλά χάσαμε δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς. Πιστεύω ότι είχαμε 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο χωρίς συγχρονισμό. Η πίεση έπαιξε το ρόλο της, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ακρίβεια στις μεγάλες πάσες. Σιγά-σιγά όμως ανεβήκαμε στο παιχνίδι και τελειώσαμε το πρώτο ημίχρονο καλύτερα από την Ουγγαρία» ήταν τα πρώτα λόγια του Ουρουγουανού στη συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας: «Στο β' ημίχρονο φάνηκε καθαρά ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι για 30 λεπτά, παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε, παίξαμε το ποδόσφαιρο που τα παιδιά μπορούν να παίξουν δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν είχαμε την τελική φάση ώστε το αποτέλεσμα να μας ανταμείψει.

Στα τελευταία 15 λεπτά από την καλή αντεπίθεση που έχει η Ουγγαρία και την δική μας ανοργάνωτη ομάδα καθώς όλοι είχαν την θέληση να βγούμε μπροστά δώσαμε χώρους για αντεπίθεση και περάσαμε δύσκολα γενικά. Για τέσσερις ημέρες τακτικής προπόνησης είναι πολύ μεγάλο πράγμα αυτό που δείξαμε».

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του από την προσπάθεια των διεθνών: «Είμαι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, ξέρω ότι ο στόχος είναι μακριά, χάσαμε δυο βαθμούς πολύ σημαντικά αλλά ο δρόμος που πρέπει ν' ακολουθήσουμε είναι αυτός. Με καρδιά, με μυαλό και με εξυπνάδα, με καλό ποδόσφαιρο, με παίκτες που ξέρουν μπάλα. Το μέλλον σίγουρα θα είναι καλύτερο. Δεν έχουμε τη θέση που πρέπει να έχουμε στη βαθμολογία».

Αναφερόμενος στις πιθανότητες πρόκρισης πλέον, εξήγησε: «Δεν είναι εύκολη η πρόκριση, είμαστε μακριά, αλλά ακόμα έχουμε παιχνίδια. Δεν προλαβαίνουμε τη δεύτερη θέση, αλλά για την τρίτη θα προσπαθήσουμε πολύ. Έχουμε αγώνες ακόμη. Πρέπει όμως να βρούμε λύση στα προβλήματα που είχαμε και σήμερα. Στην ακρίβεια στην τελευταία φάση και στα κενά στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων γιατί χάσαμε τον χώρο. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Τα παιδιά το έχουν καταλάβει, μιλήσαμε στα αποδυτήρια. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Η κριτική των διεθνών

1. Ορέστης Καρνέζης: Θεατής στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, σταθερότατος. Στο 20' «βγάζει» το σκαστό σουτ του Τζούτζακ ενώ στο 37' μπλοκάρει ακόμη ένα μακρινό σουτ των Ούγγρων. Η μεγάλη του απόκρουση, όμως, ήταν στο 87' όταν και έδιωξε εντυπωσιακά την «βολίδα» του Πίντερ.

15. Βασίλης Τοροσίδης: Ο κορυφαίος της Εθνικής. Το μόνο που δεν έκανε, ήταν να δώσει την λύση στο σκοράρισμα. Μόνιμη πηγή κινδύνων από τα δεξιά. Στο 4' έχει ένα σουτ άουτ, στο 11' μια κεφαλιά. Στο 50' και το 87' καταπληκτικές προσπάθειες που δεν αξιοποίησαν οι συμπαίκτες του.  Ήταν σχεδόν ο... μόνιμος εκφραστής των επιθέσεων της Εθνικής. Ανασταλτικά πήγε καλά απέναντι στον Τζούτζακ/

4. Κώστας Μανωλάς: Με εξαίρεση μια λάθος αντίδραση στο 23' που δεν κόστισε στο σουτ του Σαλάι, στάθηκε στο ύψος του και ήταν πολύ καλός.

19. Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Το παιδί είναι... αλλού. Μεγάλη κλάση, πρώτος πάνω στην μπάλα, ανίκητος στον αέρα, την κουβάλησε κιόλας για να βγάλει την Ελλάδα στην επίθεση. Εξαφάνισε τους αντίπαλους επιθετικούς. Η απόδοσή του ήταν εξίσου καλή καθ' όλη την διάρκεια του ματς.

3. Κώστας Σταφυλίδης: Βρήκε χώρο στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του Χολέμπας και ήταν θετικός. Ανασταλτικά δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πλευρά του. Επιθετικά βοήθησε με τα ανεβάσματα του και τις σέντρες του, όπως εκείνη στο 48' για το κεφάλι του Κονέ.

22. Ανδρέας Σάμαρης: Καλό παιχνίδι από τον μέσο της Μπενφίκα. Σταθερός ανασταλτικά, κάλυπτε σωστά χώρους. Στην δημιουργία είχε καλές επιλογές με την μπάλα. Όχι κάτι το τρομερό αλλά είχε ουσία.

6. Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ανασταλτικά ήταν «σκούπα». Καθάριζε στον αέρα αλλά και στο έδαφος. Αυτό ήθελε από εκείνον ο Μαρκαριάν, αυτό έκανε. Δημιουργικά μόνο τα απολύτως απαραίτητα από τον παίκτη της Λεβερκούζεν.

8. Παναγιώτης Κονέ: Αρνητικός καθ' όλη την διάρκεια του ματς ο μέσος της Ουντινέζε. «Πούλησε» αρκετές φορές την μπάλα, δεν είχε σωστές επιλογές δημιουργικά. Στο 48' και το 50' βρέθηκε σε καλή θέση αλλά οι κεφαλιές του ήταν... άτσαλες και δεν βρήκαν στόχο. Έγινε αλλαγή στο 76'.

14. Γιάννης Φετφατζίδης: Ο Μαρκαριάν πιστεύει πολύ στον «Φέτφα» και ο νεαρός εξτρέμ έδειξε ένα μέρος της κλάσης του. Έκανε άνω-κάτω την αριστερή πλευρά των γηπεδούχων με τις προσπάθειες του. Στο 22' κάνει καταπλητική ενέργεια μέσα στην περιοχή. Στο 38' σουτάρει από μακριά, με τον Κίραλι να μπλοκάρει. Στο 51' από καλή θέση, νέο σουτ, αλλά η μπάλα άουτ.  Έμεινε από δυνάμεις και αντικαταστάθηκε στο 76'.

10. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, προσπάθησε και πήρε προσπάθειες στα πόδια του. Δημιούργησε ρήγματα στα δεξιά των Ούγγρων αλλά δεν είχε την ουσία που θα περίμενε κανείς από την ποιότητα που διαθέτει. Έχει μια καλή σέντρα στο 50' για το κεφάλι του Κονέ. Αντικαταστάθηκε στο 68'.

17. Στέφανος Αθανασιάδης: Δεν του πήγε το παιχνίδι. Έψαξε να βρει στιγμές για να τελειώσει φάσεις, δεν συμμετείχε στην ανάπτυξη. Στο 22' είναι σε σωστή θέση αλλά το σουτ κοντράρει. Στο 50' δεν προλαβαίνει την «ξυραφιά» του Τοροσίδη, όπως και στο 69' δεν έχει την σωστή αντίδραση. Κακό βράδυ για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

7. Κώστας Φορτούνης: Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 68' και δεν φάνηκε καθόλου. Ο Μαρκαριάν θέλησε να πάρει κάθετο παιχνίδι από εκείνον, ενέργεια στο ένας εναντίον ενός αλλά δεν μπόρεσε το κάτι παραπάνω.

21: Κώστας Κατσουράνης: Επέστρεψε στην Εθνική μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η μπάλα πέρασε αρκετά από τα πόδια του. Έκανε αρκετές «γιόμες», δεν πέρασε καμία. Στο 87' δεν πιάνει καλά το σουτ έξω από την περιοχή και δίνει την ευκαιρία στον Κίραλι να μπλοκάρει.

11. Γιάννης Γιαννιώτας: Μπήκε στο 76', έπαιξε στο «δεξί» φτερό αλλά δεν έκανε την διαφορά. Προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...