Δ. Μάρδας, Γ. Σακελλαρίδης: Πάμε για συμφωνία με τους δανειστές, άμεσα το Eurogroup (Video)

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις και το Eurogroup θα γίνει σύντομα, ακόμα και μέσα στην Μ. Εβδομάδα» εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης και διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις.
«Στο αυριανό Euro Working Group θα γίνει ενημέρωση μέσα από τους θεσμούς που διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες, όπου έχει γίνει πολύ δουλειά» πρόσθεσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
Ο υπ. Οικονομικών Δημ. Μάρδας στον ΣΚΑΙ εκτίμησε επίσης ότι πάμε για συμφωνία με τους δανειστές καθώς «τα εργασιακά και το ασφαλιστικό δεν αποτελούν πια σημείο αιχμής» με τους δανειστές, ενώ άφησε ανοικτό το θέμα προς συζήτηση στο μέλλον. Άμεσα μπορεί να γίνει το Eurogroup.
Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, όσο και ο υπ. Οικονομικών Δ. Μάρδας είπαν αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ότι όπως είχε πει η κυβέρνηση δεν θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2015.
Ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στηρίζει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού βρίσκεται στα ύψη σημείωσε ο Γ. Σακελλαρίδης.
..

Για τη φορολόγηση των καταθέσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχουν πολλές λίστες με ονόματα ανθρώπων που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Θα ελεγχθούν όλες αυτές. Σήμερα υπάρχει η πολιτική βούληση για να γίνει αυτό.
«Όλοι γνωρίζουμε ποιοι έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Έχουν προκύψει πολλές λίστες και το ερώτημα είναι τι γινόταν τον τελευταίο καιρό. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία από την κ.Βαλαβάνη και τον κ.Νικολούδη. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν μαύρα χρήματα»
«Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στα ΜΜΕ δεν το καθορίζει η κυβέρνηση» απάντησε ο Γ. Σακελλαρίδης στον Σ. Κοτρώτσο, που έθιξε το θέμα σε ερώτηση για τις άδειες των καναλιών και αν θα αλλάξει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. «Το ποσό που θα εισπραχθεί δεν θα γίνει μέσα σε ένα χρόνο» πρόσθεσε γιατί το επιβάλλει το καθεστώς φορολογικής δικαιοσύνης που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
«Ακατάλυπτη» τέλος, χαρακτήρισε την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες στη Βουλή, επειδή πήρε το λόγο ο κ. Κατρούγκαλος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στις απίστευτες κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εις βάρος του.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...