Δίκαια στην κορυφή ο Ηρακλής, 2-1 την ΑΕΚ * Παναχαϊκή - Λάρισα 2-3

Στην πρώτη της ήττα στην Football League φέτος, υποχρέωσε ο Ηρακλής την ΑΕΚ στο Καυταντζόγλειο στην πρεμιέρα των play offs της ανόδου. Με το τελικό 2-1 η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας με 10 βαθμούς.

Απέναντι σε μια νωθρή αντίπαλο, ο Ηρακλής προηγήθηκε με κοντινό πλασέ του Πασά στο 12΄. Η ΑΕΚ αντέδρασε με ένα προσωπικό γκολ του Αραβίδη στο 27΄, αλλά το καθοριστικό σημείο του ματς αποδείχθηκε το 34΄, όταν ο Ανάκογλου χωρίς καμιά πίεση γύρισε την μπάλα πίσω χωρίς να κοιτάξει, βγάζοντας ασίστ στον Περόνε που καραδοκούσε. Ο Αργεντινός κινήθηκε εξαιρετικά, άφησε πίσω του τον Ανέστη και έκανε το 2-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ο Ηρακλής έδωσε χώρο, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί. Μόνο προς το τέλος του ματς έχασε δυο καλές ευκαιρίες με Αραβίδη και Ντούνη, μόνο που οι γηπεδούχοι στις αντεπιθέσεις τους, είχαν τουλάχιστον τέσσερις φορές την ευκαιρία να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ.
Την απόλυτα δίκαιη νίκη του Ηρακλή πανηγύρισαν έξαλλα οι περίπου 15 χιλ. οπαδοί του που βρέθηκαν στο γήπεδο. Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι στο 60΄ σε μαρκάρισμα του Σαραμαντά στον Πλατέλλα. Είχε μάλλον δίκιο, όμως αλλού πρέπει να αναζητήσει τα αίτια της ήττας της. 
Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Τσιλιανίδης (69’ Τσιλιγκίρης), Ιντζόγλου, Περόνε, Ρομάνο (57’ Κυριακίδης), Πουρτουλίδης, Πασάς (76’ Καρασαλίδης), Μπαρτολίνι
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος (81’ Ρόβας), Γιόχανσον, Ανάκογλου (70’ Μ. Ντούνης), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Ζόριτς (55’ Κρισάντους), Αραβίδης
πηγη

Παπαδόπουλος: «Εμείς και η ΑΕΚ θα ανέβουμε»

 

Ο προπονητής του Ηρακλή είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για τη νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ, σε ένα ματς που μπορεί και να έκρινε οριστικά, από την πρεμιέρα των πλέι οφ, το ποιοι θα ανέβουν.
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Επιλέξαμε να βγούμε ψηλά, να πρεσάρουμε για να καταστρέψουμε το παιχνίδι που χτίζει η ΑΕΚ από πίσω. Πιστεύω το καταφέραμε. Φέραμε νευρικότητα στην ΑΕΚ και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στην πρώτη φάση που κάναμε. Παρόλα αυτά δεν κρατούσαμε τη μπάλα. Ήμασταν καλοί στο τρανζίσιον. Η ΑΕΚ δικαίως ισοφάρισε. Ευτυχώς πήραμε προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος δεχτήκαμε μεγάλη πίεση. Πρώτη φορά συνέβη αυτό. Αυτό έχει αιτία. Είναι η πίεση που δέχτηκε η ομάδα και το άγχος για το αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Καταναλώσαμε πολλές δυνάμεις. Είμαι χαρούμενους για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ήρθε πολύ κόσμος στο γήπεδο και του δώσαμε χαρά και δεύτερον διότι πήραμε τρεις βαθμούς στα πλέι οφ και ελπίζω κάποιοι να σταματήσουν να ελπίζουν πως θα βγούνε αυτοί και όχι εμείς. Τα παιδιά κάνανε τεράστια προσπάθεια όλη τη χρονιά και τους αξίζει όλο αυτό. Είμαι σίγουρος πως εμείς και η ΑΕΚ θα ανέβουμε».
Τέλος, σε ερώτηση και για τον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου με την Ξάνθη, ο προπονητής του Ηρακλή είπε ότι «για μένα το πιο σημαντικό δεν είναι η ψυχολογία που πήρε η ομάδα ενόψει Ξάνθης αλλά το γεγονός πως θα χαλάσει η ψυχολογία των άλλων, για να σταματήσουν να πιστεύουν πως θα ανέβουν αυτοί κι όχι εμείς».
 gazzetta.gr
Η Λάρισα πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Παναχαϊκής με 3-2 σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές!
Με το δεξί μπήκε στα πλέι οφ η Λάρισα, που κατάφερε να επικρατήσει σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι 3-2 της Παναχαϊκής, αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο δύο φορές! Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 ποδοσφαιριστές από το 42'.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο 42', ο Αποστολίδης ανέτρεψε τον Στεργίδη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και την απευθείας κόκκινη κάρτα στον γκολκίπερ της Λάρισας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κυβελίδης, ο οποίος δεν αστόχησε και έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Με το... καλημέρα στην επανάληψη η Λάρισα κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 50', ο Νεμπεγλέρας πέρασε στον Σερζίνιο, αυτός τροφοδότησε με κεφαλιά τον Μπόγιοβιτς ο οποίος με σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Το ισόπαλο αποτέλεσμα έμεινε μόλις για 9 λεπτά όμως, καθώς η Παναχαϊκή κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.
Με σουτάρα του Κοντοχρήστου από τα 30 μέτρα, οι Πατρινοί κάνανε το 2-1 στο 59' και πήραν το προβάδισμα και πάλι στο σκορ, αλλά και αυτοί μόνο για τέσσερα λεπτά! Η Λάρισα είχε την απάντηση και την έδωσε στο 63'.
Ο Καρανίκας, σέντραρε και βρήκε τον Νεμπεγλέρα ο οποίος με σουτ έκανε το 2-2 και έβαλε και πάλι φωτιά στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα η Λάρισα έψαξε το 3-2 και μπορεί να άργησε να το βρει, αλλά τα κατάφερε στο 87' και πάγωσε την Πάτρα!
Σέντρα από τον Πινδώνη, σουτ του Γιάντση και 3-2 για τη Λάρισα! Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να κάνουν και πολλά και έτσι γνώρισαν μια ήττα σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκαν δυο φορές και έπαιζαν με ποδοσφαιριστή παραπάνω από το 42'.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα (68' Μασούρας), Άλμπι, Κάργας, Κοντοχρήστος, Γκαντιάγκα, Αναστασόπουλος, Πατινιώτης (35' Χοτζάλι), Στεργίδης, Μπουντόπουλος, Κυβελίδης
ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Πινδώνης, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης, Πίντο (44' Πατσιογεώργος), Σερζίνιο (79' Ν' Γκεσάν), Μπόγιοβιτς (83' Γιάντσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...