Στο Αλ Τσαντίρι η Ζοζεφίν η 21χρονη ακτιβίστρια που όρμησε στον Ντράγκι (Φωτό+Βίντεο)

Η 21χρονη ακτιβίστρια μίλησε για το περιστατικό με την ειρηνική επίθεση στον πρόεδρο της ΕΚΤ, αλλά και για το μείζον θέμα με τους πρόσφυγες
Μια ξεχωριστή καλεσμένη είχε στην εκπομπή του Αλ Τσαντίρι ο Λάκης Λαζόπουλος το βράδυ της Τρίτης.







Η 21χρονη θέλησε μάλιστα να στείλει και ένα μήνυμα για τους πρόσφυγες που συρρέουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, κάτι που αποτελεί την επόμενη ακτιβιστική ενασχόλησή της: «Παρακολουθώντας την εκπομπή στα παρασκήνια, συγκινήθηκα πάρα πολύ βλέποντας τον Λάκη να μιλάει για τους πρόσφυγες. Η αλληλεγγύη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, δεν αφορά μόνο την Ευρώπη. Αφορά όλους τους ανθρώπους αυτού του κόσμου. Και άλλωστε κι εγώ με αυτή την προσπάθεια αυτό θέλω να κάνω. Και με το καινούργιο κίνημα που προσπαθώ να υποστηρίξω, το “Refuges welcome”, όπως βλέπετε και στο μπλουζάκι μου, θέλω ακριβώς αυτό να υπενθυμίσω σε όλους τους λαούς. Ότι οι πρόσφυγες είμαστε εμείς, οι πρόσφυγες είναι παντού και πρέπει να φερθούμε με ανθρωπιά σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται».

Η Ζοζεφίν κατά την παραμονή της στην Αθήνα συναντήθηκε, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.





Ο λόγος για την 21χρονη ακτιβίστρια Ζοζεφίν Βιτ που έγινε γνωστή από την «επίθεσή» της στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η πρώην Femen μίλησε για το περιστατικό, αλλά και για την απόφασή της να εισχωρήσει στο κτήριο και να πετάξει κονφετί στον Ντράγκι, αφήνοντάς τον τρομοκρατημένο.

«Ήμουν πάρα πολύ νευρική. Δεν το περίμενα ότι θα κατάφερνα να μπω στο κτίριο. Όταν μπήκα είπα ότι μπορεί να είναι η στιγμή μου. Κατάφερα και μπήκα, ανέβηκα στο τραπέζι και έγινε αυτό που έγινε. Δεν το επιλέξαμε, δεν τον εκλέξαμε και όμως αποφασίζει για τις ζωές μας. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο και γι' αυτό τότε φώναζα να σταματήσει τώρα η δικτατορία της ΕΚΤ. Για μένα ακτιβισμός δεν είναι να πηγαίνω να ψηφίζω κάθε τέσσερα χρόνια, για μένα σημαίνει να είσαι κανονικά, δικαιωματικά διαρκώς δημοκράτης. Πρέπει να είσαι μια δημοκρατική οντότητα και αυτό έκανα εκείνη τη μέρα, τίποτα παραπάνω. Ανέβηκα και πολύ ειρηνικά και δημοκρατικά πέταξα λίγα κονφετί», τόνισε η Ζοζεφίν με πάθος.

Όσον αφορά στη σχέση της με την Ελλάδα και το πώς την αντιμετώπισαν κατά την παραμονή της στην Αθήνα υπογράμμισε: «Νιώθω πραγματικά ευτυχής γιατί την αλληλεγγύη που δεν έχει λάβει η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, την έλαβα εγώ ολόκληρη εδώ και ένα 24ωρο που είμαι στην Αθήνα και για αυτό σας ευχαριστώ από καρδιάς. Υπάρχει ένα αφήγημα σε όλη την Ευρώπη που λέει ότι οι λαοί του νότου είναι τεμπέληδες, δεν τους αρέσει να δουλεύουν και ότι υπάρχει και ο σκληρά εργαζόμενος βορράς. Κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Είναι αυτό που θέλουν να περάσουν τα ΜΜΕ. Κι εγώ αυτό έκανα. Εκμεταλλεύτηκα τα ΜΜΕ για να δείξω αυτή την αντίθεσή μου, αυτό που δεν ισχύσει. Η Ευρώπη πρέπει να βρει ξανά τις αρχές της αλληλεγγύης που έχει απολέσει».
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...