Γκότζι: Στις Βρυξέλλες υπάρχει βούληση να βρεθεί λύση στην ελληνική κρίση

«Στις Βρυξέλλες υπάρχει βούληση να βρεθεί λύση στην ελληνική κρίση», δήλωσε ο Σάντρο Γκότζι, Ιταλός υφυπουργός παρά τη προεδρία της κυβέρνησης Ρέντσι, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, σε συνέντευξή του προς τον δημοσιογραφικό όμιλο Quotidiano Nazionale.


Παράλληλα, ο Γκότζι κάλεσε την Αθήνα «να παρουσιάσει ακριβείς αριθμούς» και «συγκεκριμένα μέτρα με δημοσιονομική συμβατότητα, με απευθείας υπολογισμό της συνολικής σχέσης με την ανάπτυξη».

Ο Σάντρο Γκότζι, παράλληλα, υπογραμμίζει: «Αναμένουμε λεπτομέρειες σχετικά με μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε στο τραπέζι του Ecofin».

Ο Ιταλός υφυπουργός παρά τη προεδρία της κυβέρνησης σημειώνει ότι «πρέπει να οικοδομηθεί μια νέα διακυβέρνηση σχετικά με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα», διότι «είναι αυτό το πολιτικό σημείο κλειδί», το οποίο «πέρα από το οικονομικό πρόβλημα, είναι το θέμα που προκύπτει και από τις δυσκολίες της πολιτικής διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά την προοπτικής θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ο Γκότζι δηλώνει: «Δουλεύω με αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση αυτή. Διότι η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ δεν συμφέρει κανέναν, όποιος ποντάρει σε αυτή την δυνατότητα θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το αποφύγουμε».

Ο Ιταλός υφυπουργός και στενός συνεργάτης του Ματτέο Ρέντσι, τονίζει επίσης ότι δεν θεωρεί πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αντικαταστήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ρωσία, εκτιμά ότι «υπήρξε μια στιγμή κατά την οποία το Βερολίνο και η Αθήνα ανέβασαν υπερβολικά τους τόνους, αλλά τώρα ξεπεράσθηκε», ενώ σε ερώτηση σχετικά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, απαντά:

«Δεν εκφράζομαι σχετικά με συνάδελφο άλλης κυβέρνησης. Η Ελλάδα επέλεξε τον υπουργό Οικονομικών της και πρέπει να δουλέψουμε μαζί του. Πρέπει, όμως, όλοι να αποφύγουν τις προκλήσεις. Είναι η στιγμή των αριθμών και για να δοθούν λεπτομέρειες».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...