Το Comicdom Con Athens γιορτάζει τα 10 του χρόνια Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στις 24, 25 και 26 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο


Το μαγικό σύμπαν των κόμικς ανοίγει και πάλι τις πύλες του, μέσα από το διεθνές Φεστιβάλ που άλλαξε τα δεδομένα στην εγχώρια σκηνή, το Comicdom Con Athens, το οποίο πραγματοποιείται για δέκατη χρονιά, με τη συνεργασία της Comicdom Press, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στις 24, 25 και 26 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Γιορτάζοντας τα 10 του χρόνια, το επετειακό 10ο Comicdom Con Athens, με τους σημαντικούς καλεσμένους και το πλούσιο πρόγραμμά του, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι η αγάπη για την ένατη τέχνη, αυτή των κόμικς, δεν γνωρίζει καλλιτεχνικά ή γεωγραφικά σύνορα.

Με εκλεκτούς καλεσμένους

Επίσημοι προσκεκλημένοι του φετινού Φεστιβάλ, τους οποίους οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στα Q&A και signings, είναι ο - βραβευμένος με Eagle Award - Ιρλανδός σχεδιαστής Declan Shalvey, ο Γάλλος δημιουργός κόμικς Patrice Killoffer, ο - γνωστός για τα σχέδιά του σε τίτλους μεγάλων αμερικανικών εκδοτικών - Δανός σχεδιαστής Peter Snejbjerg, η Ολλανδή δημιουργός του graphic novel «Vincent» για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Vincent Van Gogh, Barbara Stok, ο Ισπανός δημιουργός του βραβευμένου graphic novel «Maria and i», Miguel Gallardo, η Αμερικανίδα colorist Jordie Bellaire, ο Αμερικανός δημιουργός Ulises Farinas και οι καταξιωμένοι Πολωνοί δημιουργοί Łukasz Mazur και Maciej Pałka.

Πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα Πλουσιότερο από ποτέ, το πρόγραμμα του φετινού επετειακού τριημέρου του Comicdom Con Athens περιλαμβάνει:
Εκθέσεις: Η κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ, με τίτλο «Great American Cοmics», αποτελεί τμήμα της ομώνυμης συλλογής του Cartoon Art Museum του San Francisco και φιλοξενεί αυθεντικές σελίδες και αναπαραγωγές έργων από σημαντικούς δημιουργούς, όπως οι Milton Caniff, Mort Walker, Jules Feiffer, Patrick McDonell, Mike Mignola, και Sergio Aragones. Παράλληλα, φιλοξενείται η ατομική έκθεση του διεθνούς φήμης Έλληνα δημιουργού Ηλία Κυριαζή, ο οποίος επιμελείται και το επίσημο εικαστικό της φετινής διοργάνωσης, αλλά και η φωτογραφική έκθεση «Cosplay» του Σπυρίδωνος Κακούρη.

Ηλίας Κυριαζής.
Προβολές: Στο Φεστιβάλ, θα προβληθούν το αμερικανικής παραγωγής ντοκιμαντέρ «She makes comics», το οποίο ανιχνεύει τη συναρπαστική ιστορία των γυναικών στη βιομηχανία των κόμικς, το ειδικό εκτεταμένο preview του «Made ordinary», μιας δραματικής ταινίας υπερηρωικής φαντασίας (παρουσία του σκηνοθέτη της, Christian Kotey) και - σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση - το ντοκιμαντέρ για τη 10ετή παράλληλη και αλληλένδετη πορεία του Comicdom Con Athens με την ελληνική σκηνή κόμικς.

Παρουσιάσεις - Ανοιχτές συζητήσεις: Θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις νέων τίτλων, αλλά και ανοιχτές συζητήσεις (panels), με θέματα, όπως οι καμπάνιες συμμετοχικής χρηματοδότησης, η λογοκρισία στα κόμικς και τη γελοιογραφία, οι υπερηρωικές ταινίες και σειρές, αλλά και οι μεταφορές λογοτεχνικών έργων σε κόμικς.

Workshops: Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν workshops για τις τεχνικές του σεναρίου και της εικονογράφησης, από τους διεθνείς προσκεκλημένους του Φεστιβάλ και τους Έλληνες δημιουργούς Τάσο Ζαφειριάδη, Δημήτρη Κάσδαγλη και Soloup, καθώς και ένα masterclass του βετεράνου Σπύρου Ορνεράκη.
Διαγωνισμός Comicdom Cosplay: Ήρωες, από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας, ζωντανεύουν επί σκηνής, με τον νικητή να εκπροσωπεί τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Euro Cosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνου. Sketch event: με τη συμμετοχή των διεθνών και Ελλήνων σχεδιαστών.
Απονομή Ελληνικών Βραβείων Κόμικς: Τα βραβεία στους καλύτερους Έλληνες δημιουργούς κόμικς της προηγούμενης χρονιάς απονέμει μια Ακαδημία επαγγελματιών του χώρου, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από δημιουργούς, εκδότες και δημοσιογράφους του χώρου.
Bazaar: Θα πραγματοποιηθεί bazaar ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιριών και Artist’s Alley, με πλήθος νέων, αλλά και παλαιότερων εκδόσεων και, φυσικά, αμέτρητα signing events.

Παιδικό πρόγραμμα: Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια εξοικείωσης με τα κόμικς, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, καθώς και να παρακολουθήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων. Όλοι οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα λάβουν δωρεάν τον έγχρωμο πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου.
Πληροφορίες
Ελληνοαμερικανική Ένωση: Μασσαλίας 22 - Κολωνάκι, τηλ.: 210 3680000.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...