«Στροφή» των αναζητήσεων της Google προς τις mobile-friendly ιστοσελίδες (Φωτό+Βίντεο)

Τη «στροφή» των αναζητήσεών της προς τις ιστοσελίδες που είναι πιο «φιλικές» προς τις φορητές συσκευές ανακοίνωσε η Google.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της εταιρείας. «όταν έχουμε να κάμουμε με αναζητήσεις σε φορητές συσκευές, οι χρήστες θα έπρεπε να λαμβάνουν τα πιο
σχετικά και έγκυρα αποτελέσματα, ανεξαρτήτως του αν οι πληροφορίες βρίσκονται σε mobile- friendly ιστοσελίδες ή εφαρμογές. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν φορητές συσκευές για να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, οι αλγόριθμοί μας πρέπει να προσαρμόζονται σε αυτές τις τάσεις χρήσης. Στο παρελθόν, προβήκαμε σε updates για να διασφαλίσουμε ότι ένα site είναι σωστά ρυθμισμένο και μπορεί να φαίνεται καλά σε σύγχρονες συσκευές. Κάναμε ευκολότερο για τους χρήστες να βρίσκουν mobile-friendly ιστοσελίδες και παρουσιάσαμε το App Indexing για την προβολή χρήσιμου υλικού από εφαρμογές. Τώρα ανακοινώνουμε δύο σημαντικές αλλαγές για να βοηθήσουμε τους χρήστες να ανακαλύπτουν περισσότερο mobile-friendly υλικό».




 Ξεκινώντας από σήμερα, 21 Απριλίου, η Google επεκτείνει την χρήση της «φιλικότητας προς τις φορητές συσκευές» (mobile-friendliness) ως κριτήριο κατάταξης. Η εν λόγω αλλαγή θα επηρεάσει τις mobile αναζητήσεις σε όλες τις γλώσσες, επηρεάζοντας τα αποτελέσματα αναζητήσεων, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι χρήστες να λαμβάνουν σχετικά, υψηλής ποιότητας αποτελέσματα αναζητήσεων που είναι ειδικά προσαρμοσμένα/ βελτιωμένα για τις συσκευές τους.
Επίσης, η Google αρχίζει να χρησιμοποιεί πληροφορίες από indexed εφαρμογές ως παράγοντα αξιολόγησης για signed-in χρήστες οι οποίοι έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή. Ως εκ τούτου, θα μπορεί να προβάλλεται υλικό από indexed εφαρμογές πιο εμφανώς στις αναζητήσεις.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, τομείς ιστοσελίδων της Ε.Ε., του ΒΒC και της Wikipedia δεν «περνούν» την εξέταση του σχετικού Mobile Friendly Test developer tool της εταιρείας. Σημειώνεται πως η Google προσφέρει εργαλεία για developers που καθιστούν τις ιστοσελίδες πιο «φιλικές» προς φορητές συσκευές βάσει των κριτηρίων της.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...