Νεφέλη Στεφοπούλου: Η νικήτρια του παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft

Μια μαθήτρια της Γ' τάξης Νεφέλη Στεφοπούλου από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας είναι μία από τους 10 νικητές που κέρδισαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft YouthSpark Challenge έπειτα από ψηφοφορία. Η Νεφέλη κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από περισσότερες από 100 χώρες με το «Project LINC».

H συμμετοχή της Νεφέλης, το Project LINC, αποτελεί ένα παγκόσμιο project, στόχος του οποίου είναι να λύσει το πρόβλημα μόλυνσης και έλλειψης νερού που αντιμετωπίζει ένας αριθμός σχολείων στην Κένυα.
Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Νεφέλη, σε συνεργασία με τους συμμαθητές της από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών «The School Master» και με δύο σχολεία από τις ΗΠΑ έχουν ήδη συμβάλει στη δωρεά εφτά φίλτρων νερού, τα οποία εγκαταστάθηκαν σε δύο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε περισσότερα από 500 παιδιά.
«Το ότι είμαι μία από τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού Microsoft YouthSpark Challenge for Change είναι για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Νιώθω ευλογημένη που έχω την ευκαιρία να βοηθάω αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και τώρα μου δίνεται η δυνατότητα να  βοηθήσω ακόμη περισσότερους» δήλωσε η Νεφέλη.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.
Η διάκριση της Νεφέλης είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται εκπρόσωπος από τη χώρα μας, ενώ μαζί με την Αναστασία Σιάπκα ήταν οι δύο συμμετοχές από την Ελλάδα που κατάφεραν και έφτασαν για πρώτη φορά στους 30 φιναλίστ.
O διαγωνισμός Microsoft YouthSpark Challenge for Change έφτασε στο τέλος του αλλά το ταξίδι των νικητών μόλις άρχισε.
Οι πέντε νικητές, από την κάθε ηλικιακή ομάδα (13-17 ετών και 18-25 ετών), θα συμμετέχουν σε ένα leadership-development ταξίδι στη Νικαράγουα, όπου θα μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να φέρουν την αλλαγή αλλά και να αξιοποιήσουν χρηματικό έπαθλο αξίας $2.500, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα.
Επιπλέον έχουν κερδίσει ένα Windows Phone ενώ είναι πλέον εκπρόσωποι του προγράμματος Microsoft Youthspark.
Οι φετινοί 10 νικητές εκπροσωπούν την Ελλάδα, τη  Χιλή, το Εκουαδόρ, την Ινδία, το Νεπάλ, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ και την Ουρουγουάη.
Ο διαγωνισμός Challenge for Change αποτελεί κομμάτι της παγκόσμιας πρωτοβουλίαςMicrosoft YouthSpark, μέσω της οποίας η Microsoft δημιουργεί και παρέχει ευκαιρίες εκπαίδευσης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας σε νέους από όλο τον κόσμο.
Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικά με τους νικητές του διαγωνισμού και τις καινοτόμες ιδέες τους, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα microsoft.com/YouthSparkChallenge
  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...