ΑΝ.ΕΛΛ.: «Απαράδεκτα εκβιαστικά διλήμματα» από Γιούνκερ

Απολογία και προσπάθεια να δικαιολογήσει τη στάση του χαρακτήρισε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη την ομιλία του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο κατηγόρησε ότι απηύθυνε «τεχνητά εκβιαστικά διλήμματα».

Η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόνισε στη δήλωσή της πως «η σημερινή απολογία του κ. Γιούνκερ και η προσπάθειά του να δικαιολογηθεί για τη στάση του δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο πειστική. Επιπλέον είναι απαράδεκτο να απευθύνει ο πρόεδρος της Κομισιόν τεχνητά εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό για “παραμονή ή έξοδο από το ευρώ”».
Όπως σημείωσε, «δυστυχώς, μετά τα εκβιαστικά τελεσίγραφα για νέα δυσβάσταχτα μνημόνια, οι δανειστές προχώρησαν στον πιστωτικό στραγγαλισμό και στη δημιουργία κλίματος οικονομικής ασφυξίας σε βάρος της χώρας μας, με στόχο να παρεμποδιστεί η ελεύθερη έκφραση της βούλησης των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα».
Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται
Τόνισε ωστόσο πως «ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να του κουνάνε το δάχτυλο. Δεν δέχεται να τον απειλούν με πιστωτική ασφυξία. Σε αυτόν εδώ τον τόπο υπάρχει Δημοκρατία. Και αυτή τη Δημοκρατία δεν μπορεί κανείς να την εκβιάσει». Και κατάληξε στη δήλωσή της: «Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να απαντήσουν στον εκβιασμό των δανειστών με περηφάνια και χωρίς φόβο. Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...