«Μην τους φοβάσαι. Στο φόβο σου ποντάρουν» Γ. Ρίτσος

Διαπιστώσαμε ξεκάθαρα ότι τα πέντε χρόνια μνημονίων και λιτότητας, δεν έδωσαν λύσεις αντίθετα πολλαπλασίασαν τα προβλήματα και δημιούργησαν νέα αδιέξοδα. Φτάνουν οι 1,5 εκ. άνεργοι, φτάνουν τα 3 εκ. φτωχοί, τα χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, οι αυτοκτονίες, η μείωση μισθών και συντάξεων, η κατάργηση των ΣΣΕ, των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων… Ο ελληνικός λαός και η εργατική τάξη βροντοφωνάζει φτάνει πια..!





Αυτή την απάντηση θα δώσει μαζικά ο κόσμος της εργασίας και ο Ελληνικός λαός την ερχόμενη Κυριακή στο δημοψήφισμα της 5 Ιούλη 2015. Ένα δυνατό ΟΧΙστα μνημόνια,ΟΧΙ στη λιτότητα,ΟΧΙ στους εκβιασμούς, ΟΧΙ στο επονείδιστο ΧΡΕΟΣ.


Με ένα μαζικό ΟΧΙ θα απαιτήσουμε απ' την Κυβέρνηση να μη κάνει ούτε βήμα πίσω από τις προγραμματικές της δηλώσεις, να μη δεχτεί τις πιέσεις των δανειστών και να προστατέψει τον Δημόσιο πλούτο, την κυριαρχία της χώρας και την επιβίωση του λαού μας.




Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και ο Ελληνικός λαός εδώ και πέντε χρόνια βιώνουν τις πολιτικές των μνημονίων, της λιτότητας, της εξαθλίωσης, της κοινωνικής αποδόμησης, της καταλήστευσης του ασφαλιστικού συστήματος, του ξεπουλήματος του Δημόσιου πλούτου, της κατάργησης των κοινωνικών αγαθών, των απολύσεων και της ανεργίας, με τον πιο σκληρό τρόπο.


Όλα αυτά και ακόμα πιο βάναυσα τα βίωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με τις πολιτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης, με το μαύρο της 11/6/2013, το λουκέτο στην ΕΡΤ, τη διακοπή του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και του πολιτισμού και την παράνομη απόλυση μας.


Όμως δεν μείναμε παθητικοί αποδέκτες, οργανωθήκαμε, βγήκαμε μπροστά, υψώσαμε τη φωνή μας μέσα από την ERTOPEN και την ανοίξαμε σε όλα τα κινήματα, αντισταθήκαμε στον αυταρχισμό τους και αγωνιστήκαμε δυναμικά, μαζί με τα άλλα συνδικάτα, με τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς οργανώσεις, μαζί με τον Ελληνικό λαό, για να αποκρούσουμε τη λαίλαπα των πολιτικών τους. Ήταν ένας αγώνας δύσκολος και άνισος, που προκάλεσε πολλές και βαριές απώλειες σε συναδέλφους μας, σε αλληλέγγυους της ελεύθερης ΕΡΤ, σε χιλιάδες συμπολίτες μας.


Ο αγώνας του εργατικού κινήματος και του Ελληνικού λαού, έφερε το αποτέλεσμα της ανατροπής των προηγούμενων Κυβερνήσεων στις 25 Γενάρη, δημιούργησε νέους όρους και προοπτική στους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία. Κατέγραψε τις πρώτες νίκες σε πολλά επίπεδα, με την επαναπρόσληψη των παράνομα απολυμένων καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και άλλων κλάδων, με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την αναβίωση της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων μας, με τη επαναφορά από σήμερα της ΕΡΤ3 στις επίσημες συχνότητες της ΕΡΤ.


Αποδείξαμε ότι όποιος αγωνίζεται με πίστη, συνέπεια και στόχο θα νικήσει και θα δικαιωθεί.


ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ – ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...