Ντοκουμέντο: Ο μακελάρης της Τυνησίας με το όπλο στα χέρια

Ο 23χρονος τζιχαντιστής που έσπειρε τον θάνατο σε παραλία της Τυνησίας, απεικονίζεται σε φωτογραφία-ντοκουμέντο, να φέρει το καλάσνικοφ και τους λουόμενους να τον κοιτούν με απορία, πριν αυτός να ανοίξει πυρ εναντίον τους...







Ο τζιχαντιστής που σκόρπισε τον θάνατο

Ο τζιχαντιστής που σκόρπισε τον θάνατο 

 

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο με ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι οργάνωσε το μακελειό σε τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας που οδήγησε στον θάνατο 38 ανθρώπων. Προειδοποίησαν μάλιστα ότι «τα χειρότερα έρχονται για όσους προσβάλλουν τον Θεό» και δημοσίευσαν μια φωτογραφία του ενόπλου που εξαπέλυσε την επίθεση, ο οποίος έχει το όνομα  Abu Yahya Qayrawani.

Πρόκειται για έναν 23χρονο φοιτητή, που ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ αλλά και χειροβομβίδες, που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.



Χειροβομβίδες που είχε ο δράστης στην κατοχή του, αλλά δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει
Χειροβομβίδες που είχε ο δράστης στην κατοχή του, αλλά δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει


Μια νεαρή γυναίκα θρηνεί για την άδικη απώλεια κάποιου δικού της στο μακελειό της παραλίας
Μια νεαρή γυναίκα θρηνεί για την άδικη απώλεια κάποιου δικού της στο μακελειό της παραλίας


Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται οι σκηνές πανικού με τους τουρίστες να προσπαθούν να διαφύγουν προς κάθε κατεύθυνση, με τους πυροβολισμούς να ακούγονται γύρω τους.
 Εγκαταλείπουν τη χώρα οι τουρίστες

Εκατοντάδες ξένοι τουρίστες μεταφέρονταν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Ενφίντα για να εγκαταλείψουν την Τυνησία τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους σε παραλία κοντά σε ξενοδοχείο στην πόλη Σους, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο δημοσιογράφος είδε στον πίνακα των αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο, περίπου στο μισό της διαδρομής ανάμεσα στην Τύνιδα και τη Σους, την αναγγελία 13 αναχωρήσεων πτήσεων από τις 23.15 της Παρασκευής ως τις 05.40 του Σαββάτου τοπική ώρα (01.15 ως 07.40 αντίστοιχα ώρα Ελλάδας) κυρίως προς το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και την Αγία Πετρούπολη.

Στις 02.30 (03.30 ώρα Ελλάδας) η ροή των λεωφορείων με ξένους τουρίστες συνεχιζόταν στο αεροδρόμιο Ενφίντα. Στην πλειονότητά τους, οι πτήσεις ήταν τσάρτερ, με αεροσκάφη ναυλωμένα από την εταιρεία ταξιδίων Thomson.

Ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών, το οποίο είχε αφιχθεί την περασμένη Τετάρτη στη Σους απάντησε σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου ότι το ταξιδιωτικό γραφείο μέσω του οποίου είχε κλείσει τη διαμονή του το κάλεσε να επιστρέψει.

«Έχουμε φοβηθεί, δεν είναι ασφαλής η διαμονή στην Τυνησία» είπε άλλος νεαρός τουρίστας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης στο ξενοδοχείο Riu Imperial Marhaba, στο Πορτ Ελ Καντάουϊ, 140 χλμ. νότια της Τύνιδας, κοντά στην πόλη Σους, ανήλθε σε 38 νεκρούς, στην «πλειονότητά τους» Βρετανούς, σύμφωνα με τον Τυνήσιο πρωθυπουργό Χαμπίμπ Εσίντ, αλλά επίσης και Γερμανούς, Βέλγους και Γάλλους.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...