ΥΠΕΞ: Ο Ραχόι να απόσχει από παρεμβάσεις κατά μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης

Σκληρή απάντηση έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην παρέμβαση του Ισπανού πρωθυπουργού με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής στη χώρα μας.

«Ενώ πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα, το οποίο αποτελεί τη δημοκρατική έκφραση του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίσει για το μέλλον του, θα περιμέναμε από τον Ισπανό πρωθυπουργό, κ. Ραχόι,
να αφήσει τον ελληνικό λαό να εκφραστεί ελεύθερα και να απόσχει από παρεμβάσεις που δεν συμβαδίζουν με την ευρωπαϊκή πολιτική κουλτούρα και ευλόγως ερμηνεύονται ως θέληση ανατροπής μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης», σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών την παρέμβαση του Μαριάνο Ραχόι τονίζοντας ότι «ελληνικός λαός θα απαντήσει με τη ψήφο του κατάλληλα».
Το «όχι» σημαίνει Grexit, είπε ο Μ. Ραχόι τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να φύγει από το ευρώ».
Ο Ισπανός πρωθυπουργός είναι ο μόνος ευρωπαίος πρωθυπουργός ο οποίος σε δήλωσή του εξέφρασε ανοιχτά την θέση του κατά της ελληνικής κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο Ραχόι ανέφερε ότι, «αν αυτό διεξαχθεί κι αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το χάσει, θα είναι κάτι θετικό για την Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες θα έχουν πει ναι, θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ, και θα μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε με μια άλλη κυβέρνηση». Στην αντίθετη περίπτωση, «πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη εναλλακτική επιλογή παρά να βγει από το ευρώ», πρόσθεσε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...