Διέρρευσε στο Διαδίκτυο πειρατικό αντίγραφο του «Jurassic World»

Ένα πειρατικό αντίγραφο της νέας blockbuster ταινίας «Jurassic World» φαίνεται πως διέρρευσε στο Διαδίκτυο και μάλιστα υπεύθυνη φέρεται να είναι η ίδια η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, η Universal Pictures.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, η διαρροή έγινε από τα γραφεία της Universal στη Γαλλία.

Η ταινία είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων που προβάλλονται αυτό το διάστημα στις αίθουσες των κινηματογράφων, ωστόσο μεγάλος είναι ο αριθμός των χρηστών που επιλέγουν να κατεβάσουν παράνομα κάποιο πειρατικό αντίγραφο.
Η εταιρεία υπέβαλλε στις 15 Ιουλίου αίτημα στη Google να μπλοκάρει όλους τους συνδέσμους που εμφανίζονταν στη μηχανή αναζήτησής του και περιείχαν διευθύνσεις όπου οι χρήστες του διαδικτύου θα μπορούσαν να παραπεμφθούν προκειμένου να κατεβάσουν το πειρατικό αρχείο της ταινίας.
Μεταξύ των διευθύνσεων τις οποίες η Universal ζήτησε από τη Google να μπλοκάρει ήταν και η ακόλουθη: «http://127.0.0.1:4001/#/fr». Η διεύθυνση IP «127.0.0.1» συνήθως προορίζεται για να περιγράψει τον «localhost», ή το σύστημα στο οποίο λειτουργεί ένα πρόγραμμα. Αυτό υποδεικνύει ότι το πειρατικό αντίγραφο της ταινίας περιλαμβανόταν στο ίδιο το σύστημα υπολογιστών της Universal.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, τόσο οι εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών όσο και οι εκδότες χρησιμοποιούν συνήθως αυτοματοποιημένα προγράμματα για την αναζήτηση πειρατικών αντιγράφων, στην προκειμένη περίπτωση μια ταινία. Έτσι, πιθανόν το πρόγραμμα εντόπισε ότι ένα αρχείο ήταν συνδεδεμένο, εκτός του δικτύου της Universal, με τους υπολογιστές της, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία «διένειμε» χωρίς να το αντιληφθεί το πειρατικό αντίγραφο.
Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική κινηματογραφική εταιρεία έρχεται αντιμέτωπη με ένα τέτοιου είδους περιστατικό. Η Universal είχε ζητήσει επίσης από τη Google να μπλοκάρει συνδέσμους που παρέπεμπαν σε διευθύνσεις οι οποίες περιείχαν πειρατικά αρχεία της ταινίας «Fast & Furious 7».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...