Έξοδος: Έχει Πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία. 5 προτάσεις για να σου μείνει αξέχαστη

..Έχει Πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία, τραγουδούσε η Χαρούλα. Ειδικά αν μιλάμε για αυτή του Αυγούστου, που έχει το μεγαλύτερο φεγγάρι. Αν λοιπόν έχεις ταράτσα, πάρε ένα κρασί, καλή παρέα και ανέβα.
Αν δεν έχεις όμως, ακολούθησε μια από τις παρακάτω προτάσεις. Γιατί η Πανσέληνος από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, δεν είναι η "σωστή" Πανσέληνος.

"Tango Acropolis" | Μουσείο Ακρόπολης
Γιατί να πας: Γιατί θα έχεις την ευκαιρία να δεις την Πανσέληνο, το μουσείο και tango.
Από τις 8:30 μ.μ. ως τις 11:30 μ.μ. ο προαύλιος χώρος του Μουσείου θα μετατραπεί σε μια μεγάλη πίστα που θα υποδεχθεί τους λάτρεις της μουσικής και του χορού. Διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν χορογραφίες tango και στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χορέψει με μουσική από την ορχήστρα του γνωστού και αγαπημένου συνθέτη Μάριου Στρόφαλη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί ως τα μεσάνυχτα (η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους χώρους της μόνιμης έκθεσης, αλλά και την περιοδική έκθεση "Σαμοθράκη. Τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών". Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριό του.
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη | 210 9000915
Μουσικές περιπλανήσεις υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού | Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού 
Γιατί να πας: Ακορντεόν και χορευτική παράσταση. Ταιριάζουν με το φεγγάρι.
Η διεθνούς φήμης σολίστ του ακορντεόν και συνθέτης Ζωή Τηγανούρια, με συντροφιά την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα παρουσιάσει στο κοινό την «πολυπολιτισμική» παράσταση “Ζωή… χωρίς σύνορα” με μουσική από όλο τον κόσμο, παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας, αλλά και δικές της συνθέσεις. Στη συναυλία συμμετέχουν οι ερμηνευτές Θάνος Πολύδωρας και Υακίνθη Λάγιου, ενώ την παράσταση «ντύνει» με χορογραφίες η Σχολή Χορού «Χοροακτίς» Κωστάκη Μαυροειδή.
Είσοδος: Ελεύθερη
Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Αugust Full Moon Party | BIOS
Γιατί να πας: Για τον ίδιο λόγο που πας σε κάθε φεγγάρι. Για τη θέα του. Στον ουρανό και την Ακρόπολη.
Οι άνθρωποι του BIOS είπαν:
"Το Σάββατο, 29 Αυγούστου, η τελευταία μέρα στο ημερολόγιο του καλοκαιριού μας ανταμείβει με την περίφημη αυγουστιάτικη πανσέληνο, το πιο φωτεινό, ολόκληρο φεγγάρι του χρόνου.
Η σελήνη θα λάμπει πάνω από την Αθήνα, αφορμή για μία μαγική, καλοκαιρινή εμπειρία στην ταράτσα του BIOS.
Ας απολαύσουμε το φυσικό, φωτεινό υπερθέαμα του φεγγαριού πάνω από την Ακρόπολη, χαλαρώνοντας στις σεζ λονγκ με δροσερά κοκτέιλ και ωραία μουσική.
Full Moon Happy Hour: 19.00 - 21.30
Τα κοκτέιλ μέχρι την δύση του ηλίου και την ανατολή του φεγγαριού θα είναι σε happy hour τιμές".
Πειραιώς 84 | 210 3425335
Full Moon Party | Bolivar
Γιατί να πας: Βeach bar και ολόγιομο φεγγάρι. Συνδυασμός που "σκοτώνει".
Στις μουσικές του Bolivar Beach Bar θα βρίσκεται ο Αμερικάνος superstar Dj David Morales και η Ms. Lefki.
Είσοδος: 10€ με ποτό ή μπύρα
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Άλιμος | 6970367684
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.
Στο Φως του Φεγγαριού | Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Γιατί να πας: Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ρίξε μια ματιά, με ειδική μνεία στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου που θα είναι ανοιχτός μέχρι τα μεσάνυχτα.
"Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γιορτάζει την αυγουστιάτικη Πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο- αυτή τη φορά σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.
Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρεθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία με τη λάμψη της αυγουστιάτικης πανσελήνου και να συμμετέχουν σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, παραστάσεις θεάτρου σκιών.
Κάθε χρόνο προστίθενται στον κατάλογο όλο και περισσότεροι χώροι και μνημεία, καθώς η συμμετοχή του κοινού είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ειδικά για την Αττική φέτος, μετά από τέσσερα χρόνια θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό έως τα μεσάνυχτα και ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου".

Ελευθερία Αρβανιτάκη – Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου

 Σάββατο 29 Αυγούστου
Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου Βουλιαγμένης
Ώρα: 21.00

Γενική Είσοδος: 5€

…κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι και με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου Βουλιαγμένης η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου στον καθιερωμένο θεσμό των «βραδιών πανσελήνου» συμπράττει με την Ελευθερία Αρβανιτάκη…

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει μια σταθερά επιτυχημένη πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού εδώ και τριάντα χρόνια.
Με τεράστια ερμηνευτική γκάμα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ηχοχρώματα από τη Δύση ως την Ανατολή και να κάνει την κάθε της ερμηνεία πρόταση χαραγμένη στις καρδιές των πιστών της φίλων και όχι μόνο.

Στα τριάντα αυτά χρόνια της πορείας της έχει συναντηθεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας (Δ. Σαββόπουλος, Ν. Μαμαγκάκης, Ν. Ξυδάκης, Δ. Παπαδημητρίου, Στ. Κραουνάκης, Ν. Κυπουργός κ.α.), ποιητές, στιχουργούς (Μ. Γκανάς, Λ. Νικολακοπούλου κ.α.) και ερμηνευτές (Δ. Γαλάνη, Χ. Αλεξίου, Α. Πρωτοψάλτη κα.). Έχει τη χαρά της συνεργασίας
με σπουδαίους εκπροσώπους της μουσικής παγκοσμίως (Philip Glass, Cesaria Evora, Ara Dinkjian, Dulce Pontes, Buika κα) και έχει «ταξιδέψει» την μουσική της Ελλάδος σε μερικούς από τους σημαντικότερους μουσικούς θεσμούς (Womad Festivals, Monteux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Salamanca Festival κ.α.) και συναυλιακούς χώρους ανά τον κόσμο (Sydney Opera House,
Barbican Centre in London, Town Hall and Bam in NY, Palau de la musica Catalana in Barcelona, Bellas Artes in Mexico City κ.α.), με πιο ξεχωριστή την ιστορικής σημασίας προσωπική της συναυλία στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο του 2014.

Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τραγούδια από τον κινηματογράφο, ενώ το δεύτερο θα είναι ένα απάνθισμα τραγουδιών από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Πλέσσα θα συναντηθούν με πιο σύγχρονους δημιουργούς που έχουν συνδέσει το έργο τους με την τραγουδίστρια, όπως οι Σταμάτης Σπανουδάκης, Χρήστος Νικολόπουλος, Ara Dinkjian και πολλοί άλλοι.

Στη συναυλία συμμετέχει και ο Γιώργος Περρής.

Σολίστ: Νίκος Μέρμηγκας (μαντολίνο, λάφτα, λαούτο) Βασίλης Πιερρακέας (κιθάρα)
Χρήστος Ζερβός (μπάσο)
Χρήστος Παπαγεωργίου (πιάνο)
Τάσος Μπολοβίνης (ντραμς)

Διεύθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...