Παιδιά από άλλον πλανήτη*Aπέναντι στην Τουρκία έκαναν κατάθεση ψυχής επικρατώντας 64-61 ( picture+video )

Η κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης σε επίπεδο Εφήβων βάφτηκε εκ νέου «γαλανόλευκη», με τα «τρομερά μωρά» του Ηλία Παπαθεοδώρου να δείχνουν μέταλλο πρωταθλητών, χαρίζοντας στην Ελλάδα το τρίτο χρυσό μετάλλιο, μετά το 1995 και το 2008. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Τουρκία ωστόσο το μέταλλο των παικτών του Παπαθεοδώρου έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Ελλάδας


Οι παίκτες της ομάδας μας στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U18 απέναντι στην Τουρκία έκαναν κατάθεση ψυχής στο κλειστό του Βόλου και, επικρατώντας 64-61 των Τούρκων, ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάνοντας όλη την Ελλάδα περήφανη.

Τι κι αν βρέθηκε στο -12 στο ημίχρονο η «γαλανόλευκη»; Με πρωταγωνιστές τους Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη έκανε επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε αυτό που άξιζε, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι λαμπρό.

Aξίζει να σημειιωθεί ότι ΜVP του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων του Βόλου αναδείχθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (είχε 23 πόντους στον τελικό), ο οποίος είδε το όνομα του να αναγράφεται και στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης, στην οποία συμπεριελήφθη και ο συμπαίκτης του και στον Παναθηναϊκό, Γιώργος Παπαγιάννης.

Νωρίτερα, η Λιθουανία επικράτησε με 74-49 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στον «μικρό τελικό» και «ανέβηκε» στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο αγώνας


Με τους Λούντζη, Φλιώνη, Σκουλίδα, Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη, ξεκίνησε και στον μεγάλο τελικό η Εθνική μας ομάδα, η οποία πάντως είδε το πρώτο ημίχρονο να μην κυλά καθόλου καλά γι’ αυτήν.

Η ομάδα μας ήταν ευάλωτη στην άμυνα και παρουσιάζοντας έλλειψη καθαρού μυαλού στην επίθεση τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Τούρκους, οι οποίοι με όπλο τους τα επιθετικά ριμπάουντ και τα μακρινά σουτ που ήταν εύστοχα, προηγήθηκαν αρχικά με 5-10, ενώ έφτασαν και στο +10 (9-19).

Με τον Χαραλαμπόπουλο να δείχνει εγκλωβισμένος από την τουρκική άμυνα και τον Παπαγιάννη να μην μπορεί να τροφοδοτηθεί από τους συμπαίκτες του, οι παίκτες της ομάδας μας επιχείρησαν μεγάλα σουτ, ωστόσο η αστοχία μας από την περιφέρεια εκτόξευσε τη διαφορά υπέρ της ομάδας του Ντερίν στο +11 (14-25) στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Στη συνέχεια ανέβασε σταδιακά στροφές και με καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο από τον Χαραλαμπόπουλο μείωσε στους τέσσερις πόντους (21-25).

Ό,τι έχτιζε πάντως η ομάδα μας τα γκρέμιζε λόγω των πολλών λαθών που έκανε και της έλλειψης καθαρού μυαλού που επιδείκνυε με αποτέλεσμα οι Τούρκοι, με αιχμή του δόρατος τον ασταμάτητο Κορκμάζ να πάνε στα αποδυτήρια και με τη μέγιστη μέχρι τότε διαφορά στο ματς (25-37).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η αντίπαλός μας προηγήθηκε ακόμη και με 14 πόντους (25-39) στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ωστόσο στη συνέχεια ξύπνησε στον οργανισμό της Εθνικής Εφήβων το ένστικτο της επιβίωσης.

Η «γαλανόλευκη» με μπροστάρη τον Σκουλίδα έκανε ένα σερί 10-0 και έριξε στα μισά της τρίτης περιόδου τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (35-39), ενώ βρίσκοντας για πρώτη φορά στο ματς σκορ από τον Παπαγιάννη έφτασε στο -3 (38-41).

Οι Τούρκοι πάντως την ώρα που ένιωθαν την καυτή ανάσα της Ελλάδας στο σκορ πάτησαν γκάζι και με επιμέρους σκορ 0-7 έφτασαν τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό πόντων (38-48).

Η Ελλάδα πάντως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στην απέλπιδα προσπάθεια για την ανατροπή έβγαλε μέταλλο πρωταθλήτριας και χαρακτήρα στο παρκέ.

Στον επίλογο του αγώνα, η Εθνική βρήκε στα πρόσωπα των Μιλεντίγιεβιτς, Σκουλίδα και Χαραλαμπόπουλου τους «εκτελεστές» από τα 6.75 και με 4/4 τρίποντα πέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά στο σκορ με 57-54.

H εξαιρετική συνεργασία του Δίπλαρου με τον Παπαγιάννη και το καλάθι του σέντερ του Παναθηναϊκού διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα μας (59-57), ενώ με το χρόνο να λιγοστεύει το παιχνίδι πέρασε στη «ρώσικη ρουλέτα» των βολών, με τον Χαραλαμπόπουλο να μετρά το απόλυτο (4/4) και να χρίζει την Εθνική, πρωταθλήτρια Ευρώπης, με το τελικό 64-61.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 25-37, 41-48, 64-61

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 3, Μιλεντίγεβιτς 8, Φλιώνης 2, Μουράτος 2, Σκουλίδας 8 (6 ριμπ.), Χρηστίδης, Δίπλαρος 6, Παπαγιάννης 12 (15 ριμπ., 3 τάπες), Χαραλαμπόπουλος 23 (8 ριμπ., 4 ασίστ).

Τουρκία (Ντερίν): Αλ 10, Οντσέλ, Τασκιράν 12, Ουλκέρ 13, Κορκμάζ 15, Ντουρμάζ 3, Γκαζί 2, Μπαϊράκ 4, Γιουρτσεβέν 2.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

(H απονομή στη «γαλανόλευκη»)








Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, 00:23 πηγη


Χαραλαμπόπουλος: «Δεν έχω ξανανιώσει καλύτερα στη ζωή μου»
Χαραλαμπόπουλος: «Δεν έχω ξανανιώσει καλύτερα στη ζωή μου»
Ο ηγέτης της Εθνικής Εφήβων, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και στον τελικό με την Τουρκία δήλωσε πανευτυχής...
Παπαγιάννης: «Πετύχαμε αυτό που θέλαμε όλο το καλοκαίρι»
Παπαγιάννης: «Πετύχαμε αυτό που θέλαμε όλο το καλοκαίρι»
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε, όπως ήταν φυσικό, ο Γιώργος Παπαγιάννης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την Εθνική Εφήβων, έπειτα από τη νίκη με 64-61 επί της Τουρκίας στον...

Σκουλίδας: «Δώσαμε χαρά στον κόσμο που ήταν δίπλα μας»
Σκουλίδας: «Δώσαμε χαρά στον κόσμο που ήταν δίπλα μας»
Ο Διονύσης Σκουλίδας στάθηκε στη συμπαράσταση του κόσμου σε καλές αλλά κυρίως κακές στιγμές της Εθνικής...

Κοντονής: Ο ελληνικός αθλητισμός βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης
Κοντονής: Ο ελληνικός αθλητισμός βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα μπάσκετ...

Συγχαρητήρια από τον ΕΣΑΚΕ στη «χρυσή» Εθνική Εφήβων
Συγχαρητήρια από τον ΕΣΑΚΕ στη «χρυσή» Εθνική Εφήβων
Ο ΕΣΑΚΕ εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη διοργανωση του Βόλου, καθώς και στην ΕΟΚ και σε όλους όσοι...
Με την Τουρκία για το χρυσό η Εθνική Εφήβων (21.15 ΕΡΤ-2)
Με στόχο το χρυσό μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18, η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει την Κυριακή στις 21:15 την Τουρκία στον μεγάλο τελικό που διεξάγεται στο Βόλο.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ – 2 και σε υψηλή ευκρίνεια από το ΕΡΤ HD. Επίσης την μετάδοση θα μπορέσετε να την παρακολουθήσετε και από το WebTV της ιστοσελίδας της ΕΡΤ.
Η «γαλανόλευκη» μετά τις μεγάλες νίκες επί της Γαλλίας, που χαρακτηριζόταν ως το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, αλλά και της Λιθουανίας στον ημιτελικό έχει την ευκαιρία να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου , ενώ θα έχει και στήριξη του κόσμου που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο για να «σπρώξει» με το τρόπο του την ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού.
Τελευταίο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική Εφήβων ήταν το 2008 στoν Πύργο, κερδίζοντας τη Λιθουανία στον τελικό.
Από κει και πέρα όσον αφορά του αντιπάλους μας, τους Τούρκους, παρά το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό μας τους κέρδισε εύκολα την περασμένη Τρίτη με σκορ 77-54, δεν πρέπει να υποτιμηθούν αφού έχουν κατακτήσει τους 2 τελευταίους τίτλους στη διοργάνωση, σε Ικόνιο και Ρίγα το 2014 και 2013 αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια δήλωση του Αλ. Τσίπρα για το χρυσό της Εθνικής Εφήβων

Συγχαρητήρια δήλωση του Αλ. Τσίπρα για το χρυσό της Εθνικής Εφήβων
«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων του μπάσκετ, τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βόλο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ από την Εθνική Εφήβων.

«Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στην φιναλίστ Τουρκία, καθώς και σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ δίνει χαρά και συγκίνηση σε έναν ολόκληρο λαό, αποδεικνύοντας ότι η συλλογικότητα, η πίστη στο στόχο και η αυταπάρνηση είναι συστατικά που οδηγούν σε τέτοιες μεγάλες στιγμές», και κατέληξε στην δήλωσή του «η χαρά μας για την σημερινή επιτυχία, είναι ευχή για την μεγάλη πρόκληση της Εθνικής μας Ομάδας Ανδρών, που τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δώσει τη δική της μάχη στο Ευρωμπάσκετ».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικές ειδήσεις:
Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος οι Έφηβοι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...