Κωνσταντοπούλου: Μένω ανεξάρτητη, συντάσσομαι με τη ΛΑ.Ε. Είπε ψέματα ο Α. Τσίπρας

"Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι στα 5 χρόνια του μνημονίου είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές – δανειστές δεν αντιλέγουν σε μια εκλογική διαδικασία" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπολύοντας σκληρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, του Μαξίμου και του προέδρου της Δημοκρατίας
Συνέντευξη Τύπου για τις επόμενες πολιτικές της κινήσεις έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

"Η συνειδητή απόφαση μου είναι σε αυτές τις εκλογές να είμαι παρούσα, ενεργή, θα είμαι στο πλάι εκείνων που για άλλη μια φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα συμπράξω ως ανεξάρτητη και συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον του μνημονίου, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε αυτό το ανάχωμα να γίνει ένα πλατύ μέτωπο που θα περιλαμβάνει όσους αγωνιζόμαστε", είπε, ανακοινώνοντας την συνεργασία της με τη νεοσύστατη ΛΑ.Ε.
"Η ΛΑ.Ε πήρε την τρίτη εντολή για να τη στερήσει από τη Χρυσή Αυγή, είμαι περήφανη", πρόσθεσε για το κόμμα του Π. Λαφαζάνη. "Είμαστε έτοιμοι από καιρό να συνεχίσουμε τη μάχη και την πάλη, θέλουμε τη συμμαχία όσων αγωνίζονται".
Κάλεσε μάλιστα σε σύμπραξη τον Μανώλη Γλέζο, τον Μίκη Θεοδωράκη, τη Σοφία Σακοράφα και την Πέπη Ρηγοπούλου.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

"Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι στα 5 χρόνια του μνημονίου είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές - δανειστές δεν αντιλέγουν σε μια εκλογική διαδικασία", είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία προέβη σε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Μαξίμου.
Πανό στην ΕΣΗΕΑ:

"Υπάρχουν υπεύθυνοι για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν πολλοί που προσπαθήσαμε μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί την πολιτική ουσία και να αναλάβει δράση προτού επικρατήσει η μνημονιακή σιγή η οποία έχει εξοντώσει πολλούς συνανθρώπους μας", είπε, αφήνοντας αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα.
"Η χώρα οδηγείται σε εκλογές για να συνεχίσει να παραβιάζει η κυβέρνηση τη λαϊκή εντολή, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που οι δανειστές αποκαλούν βαρίδι", ανέφερε μεταξύ άλλων.
"Οι ευθύνες για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός του, και στην ηγεσία του. Διέλυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον απήλλαξαν από τις ζωογόνες πηγές της ύπαρξης του. Αποφάσισαν να κυβερνήσουν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς. Υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί και πολλές, και είμαι ανάμεσα τους, που προσπαθήσαμε μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί την πολιτική του αξία, τις θέσεις του, την πολιτική του ουσία και να αναλάβει δράση προτού στη χώρα επικρατήσει η μνημονιακή λαίλαπα. Κάποιοι αποφάσισαν να κυβερνήσουν χωρίς την κοινωνία, χωρίς τον λαό, συμμαχώντας με τις πιο αντιλαϊκές δυνάμεις της Ευρώπης", είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

"Θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς"

"Προσωπικά και έχοντας μέχρι τις 30 Ιουλίου καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του θεωρώ ότι εξάντλησα όλους τους τρόπους προκειμένου να αποτραπεί το κακό της υπογραφής του τρίτου μνημονίου. Η παρουσία μου στη θέση της προέδρου υπονομεύθηκε από την αρχή, από τις επιθέσεις του Νίκου Φίλη μέχρι την προσπάθεια σύνδεσής μου με την Χ.Α. Έως και την ευθεία απειλή, θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις",  σημείωσε για να συνεχίσει:
"Μέχρι τις 30 Ιουνίου προσπαθούσα ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμα του και να γίνουμε ανάχωμα στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Εξάντλησα όσα μέσα είχα για να αποτρέψω αυτό το κακό. Είχα πιστέψει ότι δεν μοιράζουμε καρέκλες, αλλά ευθύνες. Ανέλαβα την ευθύνη που μου είχε ανατεθεί και προσπάθησα να αλλάξω την κοινοβουλευτική λειτουργία, με συμμετοχή των πολιτών και με την πολιτεία να αισθάνεται τμήμα της Βουλής.
Συμβιβάστηκα με την θλιβερή απραξία του κ. Μαντά που επέτρεψε αυτές τις οργιαστικές επιθέσεις εναντίον μου. Λυπάμαι γιατί δεν κατάφερα να ανατρέψω και να αναστρέψω την Κ.Ο. ως προς τις αποφάσεις που έβγαιναν με κατά παραγγελία καταχωρήσεις σε έντυπα της διαπλοκής".

Σε άλλο σημείο, για τον Α. Τσίπρα και για "πρώην συντρόφους της", ανέφερε:

"Πρώτος ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να ορθώσει ανάστημα για να με προστατέψει. Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοι μου που από θέσεις υπουργικές δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν τη λογική η Βουλή να μην είναι άνδρο υπηρεσιών. Με συντρόφους έχουμε υποστεί την καταστολή και τα χημικά και προέβησαν πλέον σε ισορροπιστικές δηλώσεις, όπως εκείνες από τον κ. Σκουρλέτη".

Για τον Πανούση και Μάρδα:

"Ο κ. Πανούσης δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και διατυπώνει υπονοούμενα ότι από τις θέσεις μου παράγεται βία. Ο κ. Πανούσης δεν ανακλήθηκε στην τάξη από τον κ. Τσίπρα. Είχα ζητήσει από τον πρώην πρωθυπουργό να πάρει θέση και δεν το έκανε".
"Ο κ. Μάρδας επίσης δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέλαβε για λογαριασμό της κυβέρνησης να μου επιτίθεται με την αξίωση να παραχωρήσει η Βουλή το σύνολο των αποθεματικών της και να εκβιάζει για μια τέτοια απόφαση που δεν μπορούσα να πάρω μονομερώς. Διοχέτευε ψευδώς ότι κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις".


Καταγγελίες εναντίον του Μαξίμου:

"Παρά τις επιθέσεις εναντίον μου έδωσα τη μάχη μέχρι τέλους ακόμα κι όταν πρόσωπα των ΜΜΕ με ευθεία σχέση με το πρωθυπουργικό επιτελείο ανέλαβαν την απόπειρα σπίλωσης μου αλλά και προσώπων της οικογένειας μου, ανάμεσα στα οποία είναι και ο συνιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρας μου", δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Πίστευα ότι οι επιθέσεις που δεχόμουν δεν είχαν σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά αυτή η πεποίθηση κατέρρευσε".

Για το μνημόνιο και την επιτροπή χρέους:

"Μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές, αυτό έλεγε και ο κ. Τσίπρας. Εδώ έχει ειπωθεί πολύ μεγάλο ψέμα. Υπήρξε εναλλακτική και κατατέθηκαν προτάσεις. Έκανα προτάσεις για συγκρότηση ομάδων και εργαλείων εξηγώντας πως η υπόθεση της ακύρωσης του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, αποτελούσε μια σύνθετη διαδικασία που απαιτούσε επιτελείο και προετοιμασία με τους συμμάχους μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ακούω τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να λέει ότι δεν μπορούμε να καταγγείλουμε το χρέος μαζί με τον κ. Παππά. Να δώσουν συγκεκριμένη απάντηση, και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς, γιατί οι προτάσεις που κάναμε δεν υιοθετήθηκαν ποτέ. Οι εκκλήσεις μας, συμπεριλαμβάνω και τον Δ. Στρατούλη, δεν εισακούστηκαν. Η Επιτροπή ελέγχων των μνημονίων δεν λειτούργησε".
"Ως πρόεδρος της Βουλής και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, συγκρότησα την επιτροπή ελέγχου του χρέους που δούλεψε και παρέδωσε πόρισμα με νομική αρτιότητα. Τα δικαιώματα του ελληνικού λαού που αναδύονται από το πόρισμα μας, καταστρατηγήθηκαν από την κυβέρνηση η οποία δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πόρισμα για αποκήρυξη του χρέους με βάση τις παραδοχές των δανειστών για μη βιωσιμότητα του χρέους. Γιατί δεν χρησιμοποίησαν την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους για τις Γερμανικές οφειλές; Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 340 δις ευρώ.
Γιατί δεν προχώρησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης της Siemens;
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπλόκαρε την εξέταση του κ. Στουρνάρα;
Υποτίθεται πως αυτό το κόμμα έχει σημαία τη διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς και της δολοπλοκίας. Ο κ. Φλαμπουράρης μου ζήτησε να μην ζορίζω τον κ. Στουρνάρα, τον Ιούνιο.
Βίωσα καθεστωτικού τύπου απόπειρες παράκαμψης μου. Ζήσαμε μια πολύ σκοτεινή περίοδο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Βουλής. Ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας με απογοήτευσε για την προσχώρηση του άνευ όρων στον εκβιασμό εναντίον των πολιτών και της δημοκρατίας. Είναι εκλογές εκκαθάρισης του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοκρατίας, είναι εκλογές απαλλαγής από όσους αντιστάθηκαν στα κατεπείγοντα και στα μνημόνια. Αρνήθηκα να παραδώσω τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές.
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας έκανε εξωθεσμικές παρεμβάσεις τις οποίες έχουν αποκαλύψει οι ίδιοι οι δανειστές. Και ο κ. Τσίπρας περιφρόνησε τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος του".
 

Ενώ σχολίασε και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος:

"Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός προσπαθεί να αποδείξει πως ακόμα κι αν ο λαός αγωνίζεται, υπάρχουν αδιέξοδα. Σε συνθήκες δημοκρατίας, ποτέ δεν μπορεί η Αριστερά να αποδεχθεί τα αδιέξοδα
Ο λαός είπε ένα μεγαλειώδες, ιστορικό ΟΧΙ στους δανειστές και επέβαλε να γίνει σεβαστό το αίτημα του, γιατί είναι ο μοναδικός δικαιούχος αυτού του Όχι ο λαός μας. Να έχει συστολή ο κ. Τσίπρας που είπε "το όχι είναι δικό μας". Το Όχι είναι μόνο του λαού και τον βάζουν στη γωνία".
Τέλος, απευθυνόμενη στη Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε πως υπήρξε ένας κανιβαλισμός εναντίον της και δεν είναι τυχαίο αυτό, καθώς όπως υποστήριξε, "η Νάντια Βαλαβάνη αγωνίστηκε σκληρά".




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...