Αυτό είναι το 'παράλληλο' πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για να μην μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις

Τι ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιστάθμισμα στα δύσκολα μέτρα του τρίτου μνημονίου, το κοινώς αποκαλούμενο "παράλληλο" πρόγραμμα με το οποίο θα πορευτεί το κόμμα στην προεκλογική περίοδο
Μέτρα, που αρκετά εξ αυτών όμως έχουν ήδη απορριφθεί από την τρόικα, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr.
Συγκεκριμένα, προτείνεται να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές και φυσικά, να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή, για να προκύψουν επιπλέον έσοδα για τα ταμεία.
Έτσι θα προκύψει ισοδύναμο μέτρο και δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις. Μόνο που στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, η ελληνική πλευρά κατέθεσε επίσημα ανάλογη πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, που η πλευρά των δανειστών απέρριψε ως υφεσιακή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, παραδέχεται ότι χωρίς την εφαρμογή ισοδύναμων μέτρων, έρχεται νέο πετσόκομμα στις επικουρικές συντάξεις, 8-10%, από τον Οκτώβριο. Μάλιστα, ως αντιστάθμισμα - εγγύηση για να μην μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις, προτείνεται η ενοποίηση όλων των κύριων ταμείων σε ένα και όλων των επικουρικών, αντίστοιχα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης, τάσσεται τώρα υπέρ της θεσμοθέτησης ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ως μοντέλου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα. Μόνο που τη συγκεκριμένη παρέμβαση, τη συγχέει τώρα πια και με την επερχόμενη κατάργηση το ΕΚΑΣ, θέλοντας έτσι να δημιουργήσει μια «βάση» προστασίας για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Επίσης, το ΕΕΕ συνδέεται και με την επερχόμενη μείωση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ, καθώς θεωρείται ότι έτσι θα προστατευθούν όσοι συνταξιούχοι διαβιούν με τα κατώτατα όρια συντάξεων.
Στο πρόγραμμα γίνεται ξεχωριστή αναφορά για την αλλαγή στην καταβολή εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες (ΟΑΕΕ), τους αγρότες (ΟΓΑ) και τους αυτοαπασχολούμενους (ΕΤΑΑ- δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, γιατροί). Τονίζεται ότι θα έπρεπε να υπάρξει καταβολή εισφορών με εισοδηματικά κριτήρια, ως πιο δίκαιο μέτρο, αφού έτσι θα μειωθούν οι εισφορές για όσους έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα και αντίθετα, θα αυξηθούν για όσους έχουν υψηλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...