Παρελθόν η πετρωμένη γοργόνα στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής – Την κατέστρεψε ο ίδιος ο δημιουργός με βαριοπούλα (Photos)

Η «πετρωμένη γοργόνα» του Διονύση Καρυπίδη δεν κοσμεί πλέον την ακτή Πορτοκάλι στις Καβουρόπετρες στην Χαλκιδική, καθώς ο ίδιος ο καλλιτέχνης κατέστρεψε με βαριοπούλα το έργο του, επειδή κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο για «καταστροφή φυσικού τύπου».


Από το 1997 στις Καβουρότρυπες στην Σιθωνία της Χαλκιδικής δεσπόζει το έργο του Διονύσιου Καρυπίδη, η διάσημη «πετρωμένη Γοργόνα». Το έργο του στο Πορτοκάλι στις Καβουρότρυπες έχει εδώ και χρόνια γίνει σήμα κατατεθέν της παραλίας και σημείο θαυμασμού για τους επισκέπτες.

Ωστόσο, στον κ. Καρυπίδη έχει επιβληθεί πρόστιμο 531€ επειδή «κατέστρεψε» φυσικό τοπίο με την κατασκευή της Γοργόνας.
Ο ίδιος, ο δημιουργός είχε στείλει επιστολή από τις 3 Μαρτίου του 2014, λέγοντας στον δήμαρχο Σιθωνίας, Γιάννη Τζίτζιο,  πως αν ο δήμος επιμείνει στην είσπραξη του προστίμου θα το πληρώσει όμως μετά θα καταστρέψει την Γοργόνα.

Ο Καλλιτέχνης της διάσημης ‹πετρωμένης› γοργόνας στις Καβουρότρυπες κατρέστεψε το έργο του !!

Ο καλλιτέχνης της διασημης  ‹πετρωμένης Γοργόνας› στο Πορτοκάλι  στις Καβουρότρυπες (Χαβάη της Σιθωνίας)  Καρυπίδης Διονύσιος πήρε τα εργαλεία τηςδημιουργίας και κατέστρεψε το έργο που κατασκεύασε το 1997.
 Αγανάχτησε άραγε απο το email του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δ. Μάρδα προς φίλους και συγγενείς,  για να περάσουν όλοι μαζί τις λίγες μέρες διακοπών του, κάνοντας κάμπινγκ στις Καβουρότρυπες (Χαβάη της Σιθωνίας) στο ξενοδοχείο των 1000 άστρων; 
Στον κ. Καρυπίδη για στο έργο του αυτό που διαφημίζει την περιοχή , επιβλήθηκε πρόστιμο από 531.61 ευρώ, επειδή « κατέστρεψε φυσικό τοπίο »και ο ίδιος
έστειλε επιστολή  στον Δήμαρχο Σιθωνίας κ, Τζίτζιο στις 3-3-14 ότι θα το κατέστρεφε αλλά δεν πραγματοποίησε την απειλή.  
Βέβαια ο κ. Τζίτζιος μετά από αυτή τήν εξέλιξη πρέπει να απαντήσει για την 'επιβράβευση' του καλλιτέχνη με πρόστιμο !!
Χαρακτηριστικό της παραλίας ήταν η ύπαρξη… γυμνιστών, που όμως μπλέκονται με τους υπόλοιπους λουόμενους την περίοδο που το καλοκαίρι φτάνει στην κορύφωση του.
φωτο από George Mpillis 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...