Αύριο το μεσημέρι ανακοινώνει ο Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Μειμαράκης θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει όσες περισσότερες υπογραφές μπορεί για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος, για να δείξει την δυναμική του απέναντι στους άλλους υποψηφίους και ο δεύτερος, για να δυσκολέψει τους άλλους διεκδικητές να βρουν τις 50 υπογραφές των μελών της πολιτικής επιτροπής που απαιτούνται για να είναι κάποιος υποψήφιος.


«Το ζήτημα δεν είναι ποιος θέλει να είναι υποψήφιος, αλλά ποιος θα έχει τις υπογραφές μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι που λήγει η προθεσμία υποβολής», λένε από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε καθημερινή βάση αφήνει στην άκρη τα εσωκομματικά καθώς, όπως τονίζει, αυτό δεν ενδιαφέρει την κοινωνία και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα τα οποία θα φέρει στη Βουλή, δίνοντας ουσιαστικά μια πρώτη γεύση από την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση εάν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

Επίσης, στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής την Κυριακή η ΝΔ θα σπάσει την παράδοση μετά τα όσα προηγήθηκαν με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι βουλευτές της θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Την ίδια στιγμή ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης και ο Μάκης Βορίδης ανακοίνωσαν πως δεν θα είναι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ. Μάλιστα ο τελευταίος πήρε αποστάσεις από την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. «Είναι προσωπική του απόφαση. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό» είπε ο πρώην υπουργός στο Mega.

Τις υπογραφές έχει έτοιμες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δεν αποκλείεται να περιμένει μέχρι την τελευταία μέρα για να τις καταθέσει. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν περιοδείες του υποψήφιου προέδρου σε όλη την χώρα.


Μεϊμαράκης: Πάνω από όλα η ενότητα του κόμματος


ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αύριο το μεσημέρι ανακοινώνει ο Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του

Αύριο το μεσημέρι ανακοινώνει ο Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του

Αύριο το μεσημέρι θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης θα συνοδεύσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με περισσότερες από 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος -και όχι από τα μέλη του τελευταίου συνεδρίου-, στις οποίες όμως δεν θα συμπεριλαμβάνονται Περιφερειάρχες κα αντιπεριφερειάρχες. Αναμένεται επίσης κατά την ανακοίνωση να παρουσιάσει την πρότασή του για την αναδιοργάνωση του κόμματος.
Εν τω μεταξύ στο παρασκήνιο υπάρχει διαφωνία για τον χρόνο διεξαγωγής της εκλογής. Πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ , ανέφεραν ότι για τον χρόνο διεξαγωγής θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Συνεργάτες του εξηγούσαν ότι "όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες" και προσέθεταν ότι "θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές, για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ". Παράλληλα ο διευθυντής του γραφείου του κ.Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου.
Διαφορετική άποψη όμως όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών έχουν οι δύο άλλοι υποψήφιοι όπως προκύπτει από διαρροές συνεργατών τους. Συγκεκριμένα κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας την τοποθέτηση των συνεργατών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών ανέφεραν: "Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τί λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου."
Αλλά και από το περιβάλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι "σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος".
πηγη
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...